Ющенко скасує блатні номери і не дозволить синім прикривати контрабанду

Вівторок, 5 квітня 2005, 16:17
Президент Віктор Ющенко збирається видати указ про скасування привілейованих номерних знаків для автомобілів, заявляє міністр МВС Юрій Луценко.

"Незабаром вийде указ президента про відміну всіх так званих "блатних" автомобільних номерів", - сказав Луценко у інтерв'ю "Сільським вістям".

Луценко сказав, що "міліція матиме номери синього кольору". "І я запевняю, що жоден з них не потрапить до рук приватних осіб, як це робилося досі", - додав він.

"Знаками серії "МІ" незаконно користувалися 2,5 тисячі фізичних осіб, які досить часто супроводжували контрабанду, наркотики, "ліві" рейси тощо", - відзначив Луценко.

За його словами, "спецномерів буде небагато — всього 150". "Їх одержать президент, члени уряду, міністри, перші особи області, керівництво Верховної Ради України", - сказав Луценко.

"Демократія не в тому, щоб президент стояв у автомобільній пробці, як і всі, а в тому, аби він міг проїхати швидко, незаважаючи іншим, бо кожна втрачена ним робоча хвилина не на користь державі і народу", - додав він.

Луценко також розповів про розкрадання держмайна, яке розслідувалося силами МВС. Так, за словами Луценка, "розкрадання армії проходило найактивніше в той час, коли її очолював Марчук".

"Треба сказати, що й моє рідне відомство не відставало у цьому. Тільки в серпні минулого року 25 мільйонів гривень ніби корова язиком злизала", - повідомив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...