Ахметов і Чупрун домовилися про співпрацю

Середа, 6 квітня 2005, 12:12
У четвер Донецька облрада й Донецька обласна державна адміністрація підпишуть меморандум про співпрацю із представниками найбільших підприємств області.

Церемонія підписання відбудеться в готелі "Донбас Палас", який належить Ринату Ахметову, повідомляє Остров з посиланням на прес-службу обласної ради.

Очікується, що меморандум підпишуть голова Донецької облради Борис Колєсніков, губернатор Донецької облдержадміністрації Вадим Чупрун, від імені підприємців - представник однієї з найбільших бізнес-структур регіону, ім'я якого не називається.

Однак, як повідомили "Острову" поінформовані джерела, цією людиною, швидше за все, стане Ахметов.

Відповідно до документа, Донецька облрада й Донецька облдержадміністрація "зобов'язуються в разі потреби захищати бізнес від протиправних дій правоохоронних і контролюючих органів, чиновницького свавілля й безвідповідальності".

Сторона від влади в рамках своїх повноважень зобов'язується "створити максимально комфортні умови для ведення підприємницької діяльності в регіоні, сприяти стабілізації й удосконаленню законодавства в Україні, зробити все можливе для підвищення інвестиційної привабливості регіону".

Також, відповідно до меморандуму, Центру законодавчих ініціатив доручено організувати Департамент взаємодії з підприємствами регіону для спільного вироблення пропозицій з "вдосконалення правових норм у державі і, зокрема, з оптимізації вітчизняного оподатковування".

Представники ділових кіл Донецької області у свою чергу зобов'язуються неухильно дотримуватися законодавства, екологічної безпеки, не порушувати податкових норм, бути соціально відповідальними, активно підтримувати суспільно значимі ініціативи регіонального керівництва".

Також сторони зобов'язуються сприяти активізації підприємницької діяльності, створенню рівних можливостей функціонування всім суб'єктам економічної діяльності, формуванню повноцінного конкурентного середовища.

Останнім часом донецький олігарх Ахметов займає досить активну позицію. Так він запросив у Донецьк президента Радіо "Вільна Європа"/ Радіо "Свобода" Томаса Дайна, члена Ради міжнародного радіомовлення США Джефри Гіршберга й директора Української служби радіо "Свобода" Олександра Народецького.

Читайте також:

Ахметов налагоджує мости з "Свободою"

Донецький губернатор зустрічався не тільки з Ахметовим, але й з Януковичем

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News