Англійська газета натякає, що Ющенко покриває Литвина

Середа, 6 квітня 2005, 13:36
Режим президента Віктора Ющенка обвинувачують у змові з людьми, причетними до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться в статті "Секрети вбивства журналіста кидають тінь на українську помаранчеву революцію", опублікованій в англійській газеті "The Guardian", переклад якої наводить Інопреса.

Газета акцентує увагу на тому, що екс-президент Кучма не єдиний, кому справа Гонгадзе може "зійти з рук". "На плівках чутний голос спікера парламенту Володимира Литвина, який говорить про те, як заткнути рот журналісту", - пише газета.

Автор статті нагадує, що "Литвин, мабуть, за вказівкою Ющенка - просив парламент заборонити парламентській комісії у справі Гонгадзе публікувати свої висновки, а прихильники Кучми в парламенті перешкоджали публікації доповіді комісії кілька років".

Також газета нагадує, що плівки Мельниченка були названі щотижневиком "Зеркало недели" "зброєю масового знищення" для нового уряду.

Автор вважає, що плівки, які генпрокурор Піскун готовий вивчити повторно, можуть виявитися "отруєним кубком для нового керівництва". "Кілька нинішніх міністрів і сам Ющенко займали при Кучмі офіційні посади. Ніхто не знає, які сюрпризи плівки можуть піднести їм", - пише газета.

Видання також нагадує, що Піскун був призначений Кучмою, але як тільки в розслідуванні справи Гонгадзе він домігся "якогось прогресу", його відсторонили від справи.

У той же час видання наводить слова адвоката матері Гонгадзе Андрія Федура про те, що він не вірить Піскуну, оскільки знає його роботу і його методи. "Мене турбує те, що Ющенко його дотепер не звільнив", - сказав він.

У статті також наведені слова директора київського Центру політичного маркетингу Василя Стоякіна про те, що він не виключає, "що політична воля розслідувати цю справу вичерпалась".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування