Янукович хоче, щоб у 2006 було дві легені

Середа, 6 квітня 2005, 13:53
Лідер Партії регіонів, екс-кандидат у президенти України Віктор Янукович вважає, що перемога опозиції на парламентських виборах 2006 року стане головним стабілізуючим фактором у країні.

"На мій погляд, перемога в 2006 році опонентів нинішньої влади могла б створити баланс між сходом і заходом України, зняти протистояння й стати головним стабілізуючим фактором", - сказав він в інтерв'ю журналу "Профіль".

"Гірку спадщину" президентських виборів - роз'єднаність сходу і заходу України - необхідно якомога швидше перебороти", - вважає Янукович.

"Перефразуючи відому фразу, можна сказати так: "Ми повинні зробити усе для того, щоб Україна знову дихала двома легенями", - відзначив він.

Однією з головних проблем Янукович вважає проблему зовнішнього впливу, якого Україна, на його думку, зазнає великою мірою.

Зокрема, лідер Партії регіонів вважає, що яскравим підтвердженням цьому є президентські вибори 2004 року, на які значний вплив чинили США.

На думку Януковича, на хід парламентських виборів 2006 року будуть впливати й проросійські настрої значної частини громадян східних і південних регіонів України.

"Цей фактор зіграє ще більшу роль на виборах - 2006, ніж на виборах президентських. І каталізатором настроїв може стати нинішня політика нової влади", - сказав він.

При цьому Янукович відзначив, що сьогодні необхідно піклуватися про те, щоб вибори були демократичними і прозорими. "Це дуже важливо для нас. Адже ситуація сьогодні виглядає так, що саме в площині дотримання прав і свобод людини з'являється багато проблем. Можливо, найбільш гострою з них є проблема залежності судової влади в Україні", - сказав він.

Інтерфакс-Україна, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування