Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна готова сваритися з Росією через Курочкіна, який скрізь сховався

Середа, 6 квітня 2005, 14:55
Україна вимагатиме від Росії екстрадиції підозрюваного у розкраданні держмайна екс-віце-президента "Російського клубу" Максима Курочкіна.

Як повідомив заступник міністра МВС Геннадій Москаль, Україна проситиме про екстрадицію Курочкіна "після закінчення всіх процедурних питань".

На питання про те, що Росія майже не видає своїх громадян на запит про екстрадицію, Москаль сказав: "Подивимося... Ми теж тоді не будемо видавати".

Москаль сказав, що "МВС збирається об'єднати три епізоди злочинної діяльності Курочкіна в одну справу".

Москаль також повідомив, що інформація про те, що Курочкін вільно пересувається Москвою, є "протирічивою".

"Ми на контакті з правоохоронцями Росії. За неофіційною інформацією, Курочкін переховується від правоохоронних органів Росії. Офіційна інформація про це буде, коли ми звернемося про екстрадицію", - сказав Москаль.

Як відомо, проти Курочкіна порушено три кримінальні справи: за фактом здирництва грошей (близько 10 тисяч доларів) і незаконного відчуження державного майна через Держуправління справами Ігоря Бакая. Крім того, Курочкін "проходить по чисто кримінальній справі також на території України", заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Під час виборів Курочкін був віце-президентом "Російського клубу", який займався заходами на підтримку Януковича. В Україні Курочкін діяв за підтримки Віктора Медведчука і Миколи Білоконя.

***

У середу Москаль сказав, що МВС поки проводить "дослідчу перевірку" щодо Ігоря Бакая, який очолював Держуправління справи у часи, коли його було розкрадено.

"Українська правда"

Читайте також:

НА КУРОЧКІНА ЗАВЕЛИ ЩЕ ОДНУ СПРАВУ – ЗА ЗДИРНИЦТВО

Курочкіна таки хочуть заарештувати

Міністр МВС Луценко: Курочкін проходить по справі Бакая. А генерала Пукача я прошу терміново дати знати про себе – його можуть убити

Курочкін: "Пан Порошенко вирішив заарештувати та розстріляти мене"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування