Заступник Луценка, коли побачив повій на Окружній, був у шоці

Середа, 6 квітня 2005, 15:30
Міністерство внутрішніх справ буде боротися з підпільними борделями, які функціонують в Україні, і експортом секс-рабинь.

Про це повідомив заступник міністра Геннадій Москаль, який у вівторок оголосив про створення у структурі МВС управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми.

"Ми займаємося документуванням нічних клубів, бань, саун. Якщо люди займаються цим добровільно (наданням секс-послуг), то це їхня справа. Але якщо це звідництво, якщо стоять троє дівчат і поруч звідник – то за це існує кримінальна відповідальність", - сказав Москаль.

За його словами, при вартості послуг повії 200 гривень звідник отримував 120, а вона – 80.

Москаль також повідомив, що МВС звернулося до друкованих видань не ставити рекламу надання інтимних послуг – ті пообіцяли, що додрукують ту рекламу, за яку вже сплачено, а потім припинять.

Він додав, що нещодавно їхав по Окружній дорозі, де збираються повії. "Я подивився і мені стало дивно: у нас в Києві є міліція? Після цього ми забрали з Кільцевої та прилеглих доріг 150 осіб, які займалися проституцією".

За словами Москаля, ці дівчата "переважно із депресивних регіонів Донецької, Луганської, Дніпропетровської областей". Водночас, за словами Москаля, "займатися проституцією не є в менталітеті українських жінок".

 
Амстердам
 
"Ми не маємо такого ліберального законодавства, як в Нідерландах (де є легальні "квартали червоних ліхтарів"), але по деяких "кварталах" їх уже перещеголяли", - додав Москаль.

Він також повідомив, що "є проблеми з російськими сайтами (які ставлять оголошення про секс-послуги в Україні), але наші фахівці, які займаються комп'ютерною злочинністю, їх вирахують швидко".

Москаль розповів, що цими та іншими питаннями займатиметься управління, створити яке в структурі МВС міністр Луценко погодився через 10 хвилин розмови на цю тему.

Зокрема, Москаль сказав, що Україна і Молдова є "лідерами" з постачання людей у рабство та для надання секс-послуг за кордон.

"Ніколи Україна не була в такому жахливому становищі... Нещодавно ми викрили злочинну групу, яка продала 50 дітей з 11 до 16 років у секс-рабство до Москви", - сказав Москаль. Він також розповів, що українці займаються торгівлею органів: "Виїжджає людина за кордон з двома почками, а повертається з однією".

Водночас Москаль сказав, що це також є проблема не тільки України, але і держави, яка приймає на своїй території рабинь або таких торговців органами.

"Мене питають у Швейцарії, що наші дівчата працюють у всіх нічних клубах. А я їм кажу: А де ж ваша влада? Як ці дівчата отримують візи? Якщо навіть мені візу відкрили з четвертого разу?", - додав Москаль.

Москаль також жартома висловив жаль, що українських чоловіків не вивозять у секс-рабство. "Хоча певної категорії у нас скопилося багато, і ми могли б поділитися із Заходом", - сказав він, чим викликав дружній сміх представників новостворюваного управління.

Для допомоги управлінню МВС по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, США в присутності Москаля передали обладнання на 110 тисяч доларів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...