Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поставив Конгресу завдання

Середа, 6 квітня 2005, 18:55
Президент України Віктор Ющенко закликав Конгрес США сприяти до листопада отриманню Україною статусу країни з ринковою економікою.

Про це він заявив, виступаючи у середу перед американськими конгресменами.

"Не хочемо нових, тісніших стосунків, переконаний, ви цього теж не бажаєте", - сказав Ющенко, додавши, що мета його візиту створити нову якість стосунків.

"Наші інтереси не чергування потепління атмосфери з охолодження, а нова атмосфера", - зазначив український президент, додавши, що його зустрічі з Джорджем Бушем свідчать, що в США Україну "розуміють і підтримують".

"Настав час конкретних кроків", - сказав президент України і перерахував ті дії, які чекає від Америки Україна.

"Перший крок – пора поховати лікті часів холодної війни – час відмінити поправку Джексона-Венніка", - сказав Ющенко і закликав: "Зробіть цей крок! Подолайте цю стіну!".

Цю ініціативу Конгрес зустрів оплесками. Конгресмени встали.

Наступним кроком Ющенко назвав скасування обмежень для українських товарів, назвавши їх "ринковим анахронізмом" і зазначивши, що Україна відкриває свій ринок для інших країн.

"Настав час відновити справедливість, і ми звертаємось з проханням зробити це до осені", - звернувся до Конгресу Ющенко.

Четвертим кроком Ющенко назвав сприяння вступу України до світової організації торгівлі до листопада цього року.

П’ятий крок – це, за словами Ющенка, допомога США у побудові нового укриття на ЧАЕС, для чого він просить задіяти всі економічні і фінансові важелі.

Також Ющенко звернувся до Конгресу з проханням сприяти тому, щоб щороку в США навчались за спеціальними програмами до 2 000 українських студентів.

Також Ющенко нагадав про те, що Україна скасувала візовий режим для громадян США і просив Конгрес зробити зустрічний крок для українських студентів, бізнесменів та політиків.

Цю ініціативу, судячи з облич на екрані, конгресмени зустріли скептично.

У свою чергу Ющенко пообіцяв створити сприятливий клімат для американських інвесторів, та підтримувати спільні стратегічні інтереси України і США у всьому світі.

Останні, за словами Ющенка, полягають у підтримці свободи і демократії у всьому світі.

Ющенко нагадав, що Україна "відмовилась від третього у світі ядерного арсеналу, зробивши світ безпечнішим". І пообіцяв і далі протистояти його поширенню у світі.

Також він назвав Україну "надійним партнером США у боротьбі з тероризмом", додавши, що колись це слово в словниках зустрічатиметься лише з позначкою "проблема не існує".

Ющенко також пообіцяв боротися з расизмом, дискримінацією і рабством.

Ющенко також відзначив, що Україна готова і далі "допомагати демократично обраному уряду Іраку у питаннях розвитку і безпеки".

Після цих слів конгресмени вкотре встали.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування