Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко буде для США як Кеннеді, а Буша просить слідувати прикладу Клінтона

Середа, 6 квітня 2005, 19:10
Президент України Віктор Ющенко просить США сприяти вступу України до Євросоюзу та НАТО.

Про це він заявив у середу, виступаючи перед американськими конгресменами.

Він закликав розглядати намір України вступити до Євросоюзу "не як ускладення, а як нові можливості перед цивілізацією".

"Вступ України до ЄС - це новий рівень безпеки від Тбілісі до Баку", - наголосив Ющенко.

Президент України назвав природним те, що він говорить про це в американському Конгресі, оскільки Вашингтон "завжди переймався питаннями свободи і демократії у світі".

"Президент Рейган захищав ідеали свободи, коли перед Берлінською стіною звертався до Горбачова: зруйнуйте цю стіну! Буш-старший захищав ідеали свободи, коли підтримав об'єднання Німеччини, а Біл Клінтон, коли підтримав вступ до НАТО країн східної Європи та Прибалтики", - нагадав Ющенко і закликав США зробити відповідний крок щодо України.

"Шановні пані та панове, президент Кеннеді присягнув світу, що ми заплатимо будь-яку ціну і підтримаємо друзів, і протистоятимемо ворогам для розвитку свободи. Я приєднуюсь до цих слів від імені України", - наголосив Ющенко.

За його словами, право сказати ці слова дали йому люди, які "стояли на Майдані, які вистояли завдяки підтримці у всьому світі".

Ющенко також згадав слова Папи Римського Іонна-Павла ІІ, який сказав під час візиту в Україну: "Іти дорогою правди важко, але ніколи не неможливо. Ми стали на цю дорогу і ніколи з неї не звернемо", - запевнив президент України.

"Разом нас багато - нас не подолати! Нехай бог благословить Америку, нехай бог благословить Україну!", - завершив Ющенко свою промову.

Конгрес у кінці, як і на початку виступу, вітав президента України стоячи, голосно плескаючи в долоні і скандуючи "Ющенко!".

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...