Журналістка просить Турчинова сказати, хто і навіщо влаштував її прослушку

Середа, 6 квітня 2005, 21:17
Кримська журналістка Лілія Буджурова звернулася до глави СБУ Олександра Турчинова з заявою про прослуховування її телефонних розмов.

Цей лист передано також у ЗМІ.

За словами Буджурової, їй стало відомо про те, що її телефонні розмови прослуховуються невідомими особами.

"Цю інформацію мені повідомив у понеділок 4 квітня народний депутат Володимир Шкляр у ході телефонної розмови", - відзначає журналістка.

За її словами, коли вона подзвонила депутатові, щоб запросити його взяти участь у своїй авторській програмі на ТРК "Крим" - "Небезпечна зона" у прямому ефірі, Шкляр відмовився від участі в передачі і заявив, що він має у своєму розпорядженні роздруківки телефонних розмов, які нібито Буджурову "можуть скомпрометувати".

"Зокрема, в одному з них, за словами депутата, мені "дається команда "мочити" Шкляра", - відзначає Буджурова.

"Я змушена була довести до відома свого співрозмовника, що, по-перше, розмов з таким змістом я ні з ким не вела, а значить вони сфальсифіковані, по-друге, йому повинно бути відомо, що прослуховування будь-якої особи без санкції суду є незаконним і тому не може бути ним використане як аргумент у розмовах", - відзначила журналістка.

Буджурова відзначає, що в її журналістській практиці в часи Леоніда Кучми проти неї використовувалися різні способи тиску: погрози фізичної розправи, судові позови, відмова в наданні акредитації - але з таким фактом, як "прослушка" вона зіштовхнулася вперше.

Журналістка відзначає в листі, що розцінює факт "прослушки", як тиск і спробу вплинути на її позицію журналіста.

Буджурова просить главу СБУ перевірити, чи має місце прослуховування її телефонних розмов і хто, з якою метою, із застосуванням яких технічних засобів і яких установ це здійснює.

Журналістку також цікавить, чи здійснюється це на законних підставах і якщо так, то в здійсненні яких протиправних дій вона підозрюється.

Буджурова - голова Кримської асоціації вільних журналістів.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News