Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не радить їсти суші в Шуфрича. І хоче запобіжник на випадок, якщо міністр МВС з'їде з глузду

Четвер, 7 квітня 2005, 14:32
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пропонує оголосити амністію рядовим порушникам закону під час виборів, але вимагає покарання організаторів беззаконня.

Під час звіту в парламенті у справі Колесникова Луценко повідомив, що зараз МВС розслідує фальсифікації на виборах через масове голосування відкріпними талонами.

"У нас є чемпіони, які встигли проголосувати по 23 рази", - сказав Луценко і пообіцяв, що вимагатиме покарання незалежно, за кого голосував порушник.

"В Миколаївській області тисяча людей кілька разів проголосувала по відкріпним посвідченням. Ми зараз їх допитуємо, хто їм дав відкріпні талони, хто платив за це по 100 гривень".

"При цьому ми виходимо на керівника осередка партії або її молодіжного крила, глав рай- і обладміністрацій. Якщо є політична воля, то давайте оголосимо амністію виконавцям, але хоча б один раз мають сісти організатори каруселі", - закликав Луценко депутатів.

Він додав, що хоче створити систему, за якої покарання наступало б незалежно від посад.

"І якщо раптом міністр внутрішніх справ з'їде з глузду і подзвонить начальнику управління підтримати ту або іншу партію, направити перевдягнутих бандитів розгромити дільницю – щоб він відповів: "Я не хочу сісти в тюрму, як мій попередник", - сказав Луценко.

Міністр сказав, що "готовий кожного разу приходити і доповідати" депутатам про розслідування резонансних справ. "Один депутат мені сказав: не переходь межу. Я її уже перейшов", - сказав Луценко.

Генпрокурор Святослав Піскун, який також був у парламенті в четвер, повідомив, що порушено 287 кримінальних справ з фальсифікації виборів, з них розкрито 160 і по половині суд уже виніс вирок.

У парламенті Луценко також вступив у перепалку з депутатом Шурмою із СДПУ(о), який звинувачував міністра у будівництві дачі у Львівській області. Луценко сказав, що не має земельної ділянки "ні на Львівщині, ні десь в іншому місці"."Ви переїли суші у Шуфрича і думаєте, що кожен політичний діяч має мати свою землю", - додав міністр.

Луценко також сказав, що керівники райорганізацій СДПУ(о) на допитах зізнаються, що Шурма вимагав від них збирати відкріпні талони для проведення фальсифікацій на виборах. На це Шурма відповів, що такі свідчення вибиваються з людей.

Луценко також запевнив депутатів, що при ньому жодна посада у міліції не була куплена – "я відповідаю за свої слова", додав він.

На питання, чому не арештовано того, хто пропонував Луценку гроші за призначення, він сказав: "На жаль, клієнт на зв'язок більше не вийшов".

Щодо пропонування хабаря міністру транспорта Євгену Червоненку за начальника одеського порту, Луценко сказав: "Хабарництво – це підслідність прокуратури. Як тільки я маю заяву – я її передаю в прокуратуру. На сьогодні немає заяви від Червоненка".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...