Литвин побачив, що парламент розхитують

Четвер, 7 квітня 2005, 18:27
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що "розхитування" ситуації в парламенті свідчить про елементи нестабільності в українському суспільстві.

"Я думаю, коли ситуація розхитується в парламенті, це свідчить про те, що з'являються елементи нестабільності в українському суспільстві, елементи протистояння", - сказав він в інтерв'ю журналістам у четвер, коментуючи ситуацію, що склалася в парламенті навколо арешту голови Донецької облради Колесникова.

"Це повинно турбувати нас всіх, оскільки нам потрібні сьогодні стабільність, зваженість і взаєморозуміння на всіх рівнях", - вважає спікер.

Кажучи про затримання Колесникова, Литвин відзначив: "З відомих причин Верховна Рада не могла залишитися осторонь. Я думав, що після заслуховування інформації керівників правоохоронних органів - генпрокурора і міністра внутрішніх справ - ця тема буде якоюсь мірою прояснена. Але я думаю, вона ще більше внесла сум'яття в депутатських корпус".

Спікер додав, що варто було б чітко дати відповідь на питання, з чим пов'язаний арешт Колесникова.

"Хоча говорили, що це суто кримінальна справа, кримінальна причина для переслідування, проте у багатьох депутатів залишається інша точка зору", - сказав він.

Литвин висловив думку, що можна було б "провести відверту розмову", якщо не зі всім депутатським корпусом, то хоч би на рівні керівників парламентських фракцій.

"Ми втягуємося в якийсь період протистояння, хоча до парламентських виборів ще багато часу", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

За що затримали соратника Ахметова?

Піскуна і Луценка викликають у парламент. Донецькі і СДПУ(о) заблокували трибуну

КОЛЄСНІКОВА ЗАТРИМАЛИ ЗА ЗДИРНИЦТВО. ВІН СЯДЕ НА 5 РОКІВ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування