Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценку і Турчинову довіряють більше, ніж Піскуну і Луценку

Четвер, 7 квітня 2005, 18:37
Нинішній курс України підтримує близько половини населення, не підтримує - удвічі менше.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" і Київським міжнародним інститутом соціології з 18 по 27 березня у всіх регіонах України. Було опитано 2039 респондентів, теоретична похибка вибірки становить 2,2%.

Відповідно до опитування, 47,4% опитаних вважають, що все, що відбувається в країні правильно, протилежну думку висловили 21,1% респондентів.

Соціологи вперше зафіксували такі настрої в українському суспільстві. Так, на початку вересня 2004 року (перед президентськими виборами) 54% опитаних вважали, що Україна рухається в неправильному напрямку, 26% дотримувалися думки, що все відбувається правильно.

Науковий керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкина на прес-конференції в четвер повідомила, що зміна влади призвела до значних змін у рівні довіри, як до представників влади, так і до соціальних інститутів.

Бекешкина відзначила, що після виборів рівень довіри до керівництва країни "завжди високий", однак, потім він буде знижуватися. "На думки людей буде впливати ситуація в країні, і насамперед, економічна", - додав соціолог.

Серед соціальних інститутів у березні найвищий рівень довіри має церква, рейтинг довіри якої становить 66 %, недовіри - 13,4%.

Найбільший баланс довіри - у Збройних Сил України (+32%), ЗМІ (+25%) і Служби безпеки України (+19 %).

Баланс недовіри переважає в міліції (-22%), прокуратури (-17%), політичних партій (-17%) і фінансових установ - банків (-12%) і кредитних союзів (-12 %).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування