ДАІ знімає маячки з "блатних" машин

Четвер, 7 квітня 2005, 21:29
ДАІ почала вилучення документів, які дозволяють встановлювати на машинах маячки.

Про це йшлося на селекторній нараді в департаменті ДАІ МВС, де було підбито перші підсумки виконання нового указу про використання світлових, звукових і сигнальних спецпристроїв та спеціальних номерів.

Після 30 березня Державтоінспекція зафіксували 840 порушень, скоєних автомобілями з номерами престижних серій, повідомляє прес-служба ДАІ.

Також співробітники ДАІ вилучили 270 документів, що містили прохання про сприяння в пересуванні автомобіля, виявлено 185 машин з світловими та звуковими пристроями без дозволу на них.

Перед керівниками регіональних підрозділів ДАІ поставлено завдання щодо вилучення у фізичних осіб дозволів на користування сиренами і маячками.

За даними ДАІ, фізичним особам свого часу було видано 120 таких дозволів. Вилучаючи відповідні документи, працівники ДАІ наполягатимуть на демонтажі з автомобіля спецзасобів.

Під час селекторної наради також йшлося й про вилучення всіх документів, що містять прохання надавати перевагу у пересуванні автомобілем.

Окремо йшлося про роботу ДАІ з видачі державних номерів та вилучення з обігу тих, які не відповідають стандартам.

Насамперед, це – номери серій "АП", "ВР", "КМ". "Інспектори нині ретельно ставляться до фіксації правопорушень, скоєних водіями транспортних засобів, які мають відповідні серії номерів", - повідомляє ДАІ.

Також ці номерні знаки не можна буде перереєструвати на інші автомобілі. Водночас, автогосподарства державних організацій мають замінити їх на стандартні номери.

Відповідною вказівкою МВС України посилено контроль за видачею інших державних номерних знаків.

До переліку документів, що будуть вилучатися працівниками Державтоінспекції, входять також і всілякі дозволи на стоянку чи проїзд під заборонні знаки.

Так, відтепер реєстраційно-екзаменаційні підрозділи будуть видавати їх суворо лише в порядку наростання цифр. Ніякі замовлення на виготовлення чергових серій не будуть прийматися аж до повного використання таких номерних знаків.

Як повідомлялося, відповідно до указу Ющенка, органи влади повинні "вжити невідкладних заходів щодо вилучення документів, що надають право, або містять прохання про надання права безперешкодного проїзду автотранспорту, виданих до набрання чинності цим указом".

UNIAN


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування