Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після візиту Ющенка американці дадуть 60 мільйонів доларів

П'ятниця, 8 квітня 2005, 10:32
Комітет з асигнуванням сенату США одноголосно проголосував за відновлення термінової фінансової допомоги Україні в повному обсязі в $60 мільйонів, запитаному Джорджем Бушем.

У середині березня палата представників американського конгресу з метою економії бюджетних засобів скоротила цю допомогу майже у два рази, і тепер сенат хоче виправити положення.

Про це РІА "Новості" повідомили в секретаріаті американського сенату, куди в четвер надійшов схвалений комітетом сенатський законопроект про додаткові витрати федерального бюджету США на поточний фінансовий рік, що минає 30 вересня.

Законопроект буде затверджуватися на засіданні сенату в повному складі в понеділок.

"Комітет визнає історичні завоювання "помаранчевої революції" і вважає, що додаткове фінансування допоможе просуванню й консолідації життєво важливих політичних й економічних реформ у цій країні", - підкреслюється в супровідній довідці комітету з асигнувань.

"Комітет також рішуче підтримує програми по зміцненню організацій громадянського суспільства в Україні, які відіграють ключову роль у консолідації демократії.

Комітет вважає, що підтримка цих організацій повинна бути посилена, і рекомендує надати не менш $3 мільйонів 650 тисяч на ці програми", - підкреслюється в документі.

Під час візиту українського президента Віктора Ющенко у Вашингтона 4 квітня на спільній прес-конференції в Білому домі Буш повідомив, що очолювана ним адміністрація підтримує демократичний процес на Україні, і нагадав, що ще в лютому він вніс у конгрес запит про додаткове виділення Україні $60 мільйонів з американського бюджету.

Розглянутий зараз сенатом законопроект є сенатською версією термінового запиту Джорджа Буша про додаткові витрати федерального бюджету США на поточний фінансовий рік у розмірі $81,9 мільярда, внесеного главою Білого дому в американський конгрес 14 лютого.

У середині березня палата представників конгресу схвалила запит Буша, але скоротила при цьому обсяг допомоги Україні на $26,3 мільйони. Після рішення сенатського комітету з асигнуванням у сенатській версії законопроекту допомога Україні відновлена в повному обсязі.

Після прийняття сенатом законопроект повинен бути погоджений з версією, прийнятою раніше палатою представників конгресу, і після остаточного голосування й затвердження буде направлений на підпис Бушу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування