ПІСКУН ПРОСИТЬ РОСІЮ ДОПОМОГТИ ЗНАЙТИ БАКАЯ

П'ятниця, 8 квітня 2005, 13:27
Генеральна прокуратура України просить Генеральну прокуратуру Росії допомогти встановити місцеперебування колишнього керівника Державного управління справами Ігоря Бакая для його допиту.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва з посиланням на міжнародно-правове доручення Генпрокуратури України Генпрокуратурі Росії.

Прес-служба повідомила, що прокуратура Києва розслідує кримінальну справу за фактами зловживання повноваженнями службовими особами Держуправління справами в 2002-2004 роках.

За даними прес-служби, досудове слідство встановило випадки незаконного відчуження Держуправлінням справами об'єктів держвласності, зокрема готелів "Україна" й "Дніпро" у Києві, а також випадки нецільового використання бюджетних коштів.

Прес-служба повідомила, що у цій справі проводяться слідчі й оперативно-розшукові заходи для з'ясування обставин злочинів і встановлення розміру завданих державі збитків.

У цій справі прокуратура Києва через Генпрокуратуру направила доручення російській Генпрокуратурі про встановлення місцеперебування й допиту Бакая.

Як повідомлялося, раніше прокуратура порушила 7 кримінальних справ за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності Держуправління справами й підконтрольних йому структур.

Ці справи порушені за фактами зловживання службовим становищем і нецільового використання бюджетних коштів, безгосподарного використання земель, незаконного відчуження держмайна санаторно-курортних комплексів.

Зі слів заступника міністра внутрішніх справ Геннадія Москаля, 3 листопада 2004 Бакай передав підприємствам, підконтрольним громадянинові Росії, виконавчому директорові "Російського клубу" в Києві Максиму Курочкіну, готель "Дніпро" у Києві.

У середині березня МВС оголосило Курочкіна в розшук.

Українські новини

Читайте також:

7 кримінальних справ для відомства Бакая. Кучма не хотів віддати дачу Ющенку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News