Янукович розповів, що Колесникова шантажував держсекретаріат

П'ятниця, 8 квітня 2005, 14:15
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє про те, що держсекретаріат шантажував Бориса Колесникова, а після цього почав його судове переслідування.

Про це Янукович розповів, вийшовши до людей, які знаходяться перед будівлею Печерського суду.

За словами Януковича, 1 квітня Колесникова викликали до держсекретаріату, де поставили вимогу, щоб той на наступних парламентських виборах включив до списку Партії регіонів людей, які будуть виконувати накази нової влади.

"В разі, якщо Колесников відмовиться, йому погрожували "переслідуванням по сепаратизму і по іншим кримінальним справам. Колесников відмовився", - заявив Янукович.

Він також сказав, що Колесников заявив в залі суду, що якщо його не відпустять, він назве конкретні імена тих в держсекретаріаті, хто проводив з ним цю бесіду.

Після цього Янукович дав слово депутатам, які разом з ним знаходились в залі. Вони по черзі дають коментарі, скаржачись на неправове рішення суду.

Судячи з усього, засідання суду наразі закінчилось. Через вікна видно, що кімната пуста. Раніше в ній знаходились суддя у справі, адвокат Федур та сам підсудний. Колесников сидів у спортивній формі клубу "Шахтар".

На вимогу представника Генпрокуратури засідання суду у справі Бориса Колесникова проходило в закритому режимі.

Проте було обіцяно, що "рішення суду буде оголошено у відкритому режимі", заявив член СДПУ(о) Михайло Добкін журналістам.

Він також поскаржився, що таке відбувається, напевно, вперше у світовій практиці і порівняв засідання суду з трійками Вишинського.

Також Колесников ледь не залишився в ході протесту без адвоката, оскільки з'ясувалося, що на нього заведено кримінальну справу в Солом’янському суді міста Києва. Але пізніше адокату Федуру вдалося відстояти своє право захищати Колесникова.

Біля приміщення суду та на проїзній частині Хрещатику зібралися близько 2 тис людей, які підтримують Колесникова. Вони тримають прапори партії "Регіонів", Союзу молоді регіонів України, Партії прогресивних соціалістів Вітренко, Братства Корчинського та СДПУ(о).

Вони вигукували: "Ні помаранчевим судам!", "Піскун – ганьба", "Україна – не майдан", "Луценко, хватит врать, Пора в отставку подавать". Присутні в основному літні люди та студенти.

Також до суду прибула Наталя Вітренко та Володимир Марченко. Вона привіталася з Януковичем та взяла слово.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування