Луценку все одно, у якому ліжку спатиме Колесников

П'ятниця, 8 квітня 2005, 17:48
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що на МВС з боку депутатів здійснюється тиск у справі голови донецької облради Бориса Колесникова.

"Я вчора отримав доручення надати протокол затримання, допити та інші матеріали по Колесникову. Депутати часто намагаються перевищити повноваження, але щоб це робилося з підписами і печатками - бачу вперше", - сказав він

"Це спроба почати депутатський суд! Верховна рада не повинна втручатися у справи слідства. Для цього є генпрокуратура, яка наглядає за міліцією, є суд, але не депутати! – зазначив Луценко на прес-конференції в Донецьку.

Луценко підкреслив, що якщо Колесникова відпустять, кримінальна справа все одно буде розслідуватися: "Де в цей момент, на якому ліжку спатиме Колесников – це непринципово".

Міністр наголосив, що Колесников був затриманий законно – стаття 106 кримінально-процесуального кодексу серед підстав затримання містить вимогу, що мають бути потерпілі, які вказують на скоєння злочину.

"У нас є такий потерпілий, який прямо вказує на Колесникова", - сказав Луценко. Він розповів про події, як вони відбувалися:

"Колесников був викликаний у Генпрокуратуру, спочатку його допитали по справі за фактом сепаратизму, а потім цей слідчий вийшов, зайшов інший, допитав по іншій справі і затримав. Після цього його доставили в приміщення МВС, де було пред'явлено звинувачення, слідчий тут же передзвонив дружині і повідомив, що затримано Колесникова".

"Після цього дружина викликала адвоката, і він прибув до МВС, а потім до ізолятора. Негайно відбувся перший допит у присутності адвоката, який тривав 25 хвилин. Якщо кажуть, що не допускався адвокат – він наполягав, що буде працювати з підзахисним тільки в суді".

Луценко розповів, що з проханням про допуск до Колеснікова звернулася депутат Бахтеєва, яка назвалася його лікарем. Хоча повідомляли, про гіпертонічний криз Колесникова, за словами Луценка, тиск у нього був 110 на 70.

Луценко сказав, що "і вчора дозволив і завтра дозволю" Бахтєєвій допуск до Колесникова, бо "він не є злочинцем, а є підозрюваним".

Луценко зазначив, що в житті бачив Колесникова лише один раз "під час польоту президента Ющенко до Донецьку" а з Ахметовим взагалі ніколи не спілкувався.

Луценко зазначив, що не втручається в хід слідства, бо це забороняє закон. "Я не знаю в обличчя слідчого, який веде цю справу і не хочу знати". "Це не політика, це пересічна кримінальна справа. Одна зі 125 тисяч", - сказав Луценко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...