Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратників Колесникова затримали раніше. На ньому економили бензин

Субота, 9 квітня 2005, 14:36
Глава донецької облради Борис Колесников - не перший затриманий у справі про вимагання акцій торгового центра "Білий лебідь".

Про це в інтерв'ю донецькій газеті "Остров" заявив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

"Пан Колесников уже не єдиний на сьогоднішній день, і навіть на вчорашній, затриманий по цій справі", - сказав Луценко. Він повідомив, що Колесников не був першим затриманим, але не знав про затримку інших.

"Ми зуміли зберегти в таємниці слідчі дії по фіксуванню незаконних розкрадань великих коштів. І перша затримка була пов'язана саме із цим епізодом", - сказав міністр.

"І тільки лише після того, як ми одержали прямі показання потерпілого, ряд побічних доказів, провели ряд слідчих дій, у тому числі й затримку, - тільки після цього Генеральна прокуратура ухвалила рішення щодо виклику пана Колесникова для дачі показань", - пояснив він.

Міністр повідомив також, що МВС вживає заходів, щоб інші фігуранти справи не змогли покинути територію України.

"Були викликані на допит шість акціонерів цього підприємства. Подивимося результати. Якщо вони ухиляться від приходу, вони будуть оголошені в розшук. Інші люди по цій справі також можуть бути затримані в найближчі дні", - сказав він.

У той же час, Луценко відзначив, що в переліку фігурантів справи немає народних депутатів.

Відповідаючи на запитання, чому затримка Колесникова проводилося не в Донецьку, а в Києві, Луценко сказав: "Тому що економили бензин державних машин. Людину допитали по одній справі, користуючись його присутністю, допитали по іншій. Навіщо ж людині їздити кілька разів?"

Як повідомлялося, Колесникова затримали 6 квітня. Він був викликаний у Генпрокуратуру як свідок у справі про насильницьку зміну конституційного ладу в Україні.

Після цього Колесникова затримали співробітники головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України по підозрі у здирництві.

У п'ятницю ввечері Печерський суд Києва визначив запобіжний захід Колесникову у вигляді арешту.

Читайте також:

День повалення Ахметова

КОЛЕСНИКОВ ЗАЛИШАЄТЬСЯ В СІЗО

КОЛЄСНІКОВА ЗАТРИМАЛИ ЗА ЗДИРНИЦТВО. ВІН СЯДЕ НА 5 РОКІВ?

ГЕНПРОКУРАТУРА ЗАТРИМАЛА НАЙБЛИЖЧОГО СОРАТНИКА АХМЕТОВА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування