Мороз готується до 15% на виборах, Литвин - до 10%

Субота, 9 квітня 2005, 16:19
Соціалістична партія України заявляє про початок підготовки до парламентських виборів 2006 року, на які піде самостійно, і має намір набрати не менше 15% голосів виборців.

Про це в суботу в Києві по закінченні засідання політичної ради СПУ, на якому було прийнято відповідне рішення, заявив лідер партії Олександр Мороз, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми прийняли рішення, що починаємо підготовку до виборчої кампанії 2006 року й ведемо цю кампанію самостійно", - сказав він.

Разом з тим, лідер партії не виключив можливих партнерів на виборах з метою координації дій, однак уточнив, що така координація можлива тільки "під брендом Соцпартії".

Говорячи про принципи формування партійного списку, Мороз повідомив, що передбачено формування списку з тих людей, які "забезпечили кращий результат двох минулих виборчих кампаній". "32-37 місць ми забезпечимо без напруги самотужки", - підкреслив він.

Він також повідомив, що нові члени партії й фракції, які доведуть ефективність своєї роботи, теж мають шанс потрапити в списки після 38-го місця.

Мороз виразив упевненість, що Соцпартія на майбутніх виборах набере не менш 15% голосів, що буде становити більше 70 депутатів у майбутньому парламенті.

Він також вважає, що мають всі шанси потрапити у Верховну Раду наступного скликання представники партії Віктора Ющенка "Народний Союз "Наша Україна", партій, які формують БЮТ, а також СДПУ(о) і Партії регіонів.

***

У той же час голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє, що Народна партія повинна набрати на парламентських виборах 2006 року не менше 10% голосів виборців.

Про це він сказав, виступаючи на 7-й обласній конференції Народної партії в суботу в ході робочої поїздки в Черкаську область.

Спікер підкреслив, що партія "повинна одержати можливість формувати політику і в центрі, і на місцях".

"Якщо ми одержимо 5%, то з нами ніхто рахуватися не буде. Якщо ми одержимо від 10%, тоді ми будемо мати такий же відсоток і у владі", - сказав Литвин.

"Це потрібно не мені особисто. Я думаю, я в цьому житті не загублюся. Це потрібно для відстоювання тих ідей, які ми реалізуємо", - сказав лідер Народної партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...