Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвину не подобається, що Колесников посварив депутатів

Субота, 9 квітня 2005, 16:39
Президент Віктор Ющенко вважає, що в справі Колесникова повинна бути строго дотримана законність.

Про це на прес-конференції в суботу в Черкасах сказав голова Верховної Ради України Володимир Литвин, передає "Інтерфакс-Україна".

Литвин повідомив, що днем раніше спілкувався по телефону з Ющенком, і, зокрема, обговорював з ним ситуацію, пов'язану з арештом Колесникова. "Позиція президента чітка - повинен бути тільки закон, повинна бути тільки законність", - сказав спікер.

Коментуючи ситуацію, пов'язану із затриманням Колесникова, він підкреслив, що "у таких питаннях повинна бути повна ясність, об'єктивність і чіткість".

Литвин ще раз відзначив, що ситуація "розхитування парламенту" свідчить про те, що в українському суспільстві присутні елементи нестабільності, підкресливши разом з тим, що є прихильником принципу "краще поганий мир, ніж добра сварка".

За його словами, інформація, яку одержали народні депутати від керівників правоохоронних органів з питання затримання Колесникова, внесла тільки сум'яття й привела до розподілу позицій народних депутатів у цьому питанні.

Коментуючи на прохання журналістів недопущення представників ЗМІ на судове засідання в справі про затримання Колесникова, Литвин підкреслив, що може висловити тільки свою особисту думку із цього приводу. За його словами, це питання одержало резонанс, і, мабуть, його потрібно було б розглядати в умовах публічності.

Спікер послався на досвід публічного засідання Верховного суду по розгляду справи про перегляд результатів президентських виборів, підкресливши в той же час, що не хотів би ставити під сумнів рішення суду про проведення закритого засідання в справі Колесникова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування