Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна збирається поховати СНД?

Субота, 9 квітня 2005, 17:41
Міністр економіки Сергій Терьохін вважає, що СНД завершила виконання всіх поставлених перед нею цілей, і немає ніяких надій на її розвиток.

Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій підсумкам засідання групи високого рівня по створенню Єдиного економічного простору, яке пройшло на цьому тижні, повідомляє УНІАН.

"СНД - система, яка закінчила виконувати всі свої функції, немає ніякої надії, що вона будь-куди далі розвиватиметься", - сказав він.

За словами міністра, Україна пропонує ліквідувати всі інтеграційні структури на території колишнього СРСР, за винятком ЄЕП.

"Ми хочемо забути про інші форми інтеграції на просторі колишнього СРСР... залишається одна - концепція Єдиного економічного простору у вигляді зони вільної торгівлі", - сказав міністр.

Він зазначив, що практично всі напрямки співпраці, в тому числі військової та гуманітарної, розвиваються на двосторонній основі, "тому нема чого фінансувати координуючий орган СНД в Мінську".

За словами Терьохіна, така організація, як ЄврАзЕС, в якій Київ не бере участі, також не працює, оскільки за весь час свого існування країни-учасниці погодили тільки 56% тарифів.

Водночас він додав, що це тільки його думка. Офіційну позицію України щодо СНД буде сформовано після відповідних державних консультацій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування