Ахметов залишається в Україні, розповідає анекдоти і не хоче назвати арешт друга репресіями

Неділя, 1 травня 2005, 12:35
Почесний президент клубу "Шахтар" Ринат Ахметов заявляє, що не має наміру виїжджати з України, а також позбуватись шляхом продажу своїх бізнес-активів.

Про це він заявив в інтерв`ю телерадіокомпанії "Україна".

Таким чином він прокоментував інформацію в багатьох ЗМІ про те, що він вже виїхав за кордон і не має наміру повертатись в Україну.

"Я буду жити в рідній країні і в улюбленому місті. Країну я не залишу", запевнив він.

"Мені не можна, напевне, надовго виїжджати. Відразу з`являються чутки", - також додав Ахметов.

Коментуючи тезу про продаж активів, Ахметов говорив на прикладі продажу-купівлі футболістів, не уточнивши, чи розуміє він під цим лише футбольну тему, чи ширший контекст.

"Мене часто запитують, чи збираюсь я продавати того чи іншого футболіста, чи означає це розпродаж наших активів? Я відповідаю: зробіть таку пропозицію, щоб у нас не витримали нерви, і ми відразу ж привеземо вам цього футболіста. За великим рахунком, ми не маємо наміру продавати наші активи, якраз навпаки – думаємо, як придбати додаткові активи".

Відповідаючи на запитання, чи вважає він арешт голови Донецької облради Бориса Колесникова політичними репресіями, Ахметов заявив, що незважаючи на той факт, що Колесников є його близьким другом, а в справі фігурує його рідний брат, він не може вдаватись до категоричних висновків.

"Я б не впадав у крайнощі. Я не суд", - сказав Ахметов.

Він тут же заявив: "Я можу зі стовідсотковою відповідальністю сказати: це була чесна покупка" (очевидно, він мав на увазі продаж акцій донецького універмагу "Білий лебідь", який, на думку правоохоронців, за втручання Колесникова було здійснено під тиском).

"Я дуже сильно розраховую на справедливість та на професіоналізм слідства", - зауважив Ахметов.

Аналогічно, відповідаючи на запитання про нібито арешт керівника служби охорони бізнес-структур Ахметова Малишева, президент "Шахтаря" ухилився від прямої відповіді, розповівши анекдот.

"На футбольні теми говорити не будемо", - підсумував він, додавши : "Я переконаний, що все буде добре".

Ахметов також заявив, що він розраховує на справедливість і професіоналізм слідчої групи, яка веде "справу Колесникова".

Також Ахметов прокоментував ситуацію навколо акціонерів ТЦ "Білий лебідь", які зараз беруть участь у "справі Колесникова".

"Я думаю, що деяким колишнім акціонерам сподобалося слово "реприватизація"... Припустимо, ви п'ять років тому вирішили купити квартиру за ринковими цінами і заплатили за квартиру долар. Пройшли роки, вартість вашої квартири виросла. Сьогодні вартість п'ять доларів. Що робить продавець? Йде в міліцію, пише заяву, що на нього було вісім замахів, про які ніхто не чув і не знає, включаючи рідну дочку і зятя, і що ви змусили переписати квартиру вам".

"Що вам за це? Мало того, що у вас квартиру відберуть, вас ще можуть у в'язницю посадити. От саме в такому положенні виявився Борис Вікторович (Колесников)", - заявив Ахметов.

Раніше повідомлялося, що Ахметов виїхав з України. Водночас, в клубі "Шахтар" наголошували на тому, що він перебуває у закордонному відрядженні. 29 квітня Ахметов з`явився в місті. 30 квітня він був присутній на матчі "Шахтаря" із запорізьким "Металургом".

Інтерв`ю ТРК "Україна" було дано ним після цього матчу. Багато ЗМІ пишуть про те, що телерадіокомпанія контролюється саме Ахметовим.

УНІАН, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування