Польща знову запропонувала Huta Czestochowa донецьким

Неділя, 1 травня 2005, 13:26
Уряд Польщі відмовився ухвалювати рішення щодо пропозиції індо-голландсько-британського концерну Mittal Steel по придбанню польського металургійного комбінату Huta Czestochowa.

Про це повідомив Острів з посиланням на "Proua.com".

При цьому польський уряд звернувся до корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" із проханням підтвердити свою оферту й продовжити термін її дії.

Напередодні Polskie Radio цитувало провідну польську "Газету Виборчу", яка повідомляла про спонтанний протест працівників комбінату Ченстохова. Цей протест, імовірно, і позбавив Mittal Steel шансів на його покупку, відзначила газета.

Профспілки повинні були прийняти соціальний пакет, запропонований концерном, але не прийняли його. І хоча Mittal Steel вважає, що має право купити завод без такого пакета, польський уряд підкреслив, що так не відбудеться, пише "Газета Виборча".

Газета підкреслює, що українська сторона, "здається, чекала такого розвитку подій". "Тепер Індустріальний Союз Донбасу" повертається в гру, заявляючи, що їхня пропозиція краще пропозиції Mittal Steel.

"Донбас, однак, має амбіційні плани й хоче ввести Ченстохову на біржу. До того ж, все вказує на те, що нема рації затягувати процедуру, оскільки ситуація може привести до банкрутства підприємства, і тоді втратять, насамперед, профспілки", - уклала "Газета Виборча".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування