Симоненко зібрався пікетувати Ющенка, а Вітренко покаже кіно

Неділя, 1 травня 2005, 14:01
Учасники мітингу лівих сил з нагоди Міжнародного дня солідарності 1 травня в Києві закликали об'єднатися в потужний лівий фронт проти правлячого режиму.

Про це говориться в резолюції, що була прийнята на мітингу лівих на Майдані Незалежності в Києві в неділю.

Виступаючи на мітингу, лідер Компартії Петро Симоненко заявив, що "сьогодні у всіх містах України буде ухвалено рішення про завершення створення на місцевому рівні лівого фронту".

"Найближчим часом ми й всі прогресивні сили заявили про кінцеву мету - про створення лівого фронту, як руху усього народу України проти цієї ганебної влади, проти режиму олігархів, проти влади, що працює в інтересах Америки", - заявив Симоненко.

Він також засудив спробу нової влади реабілітувати воїнів ОУН-УПА. Зокрема, він закликав учасників мітингу й ветеранів Великої Вітчизняної війни не допустити проходження в день 60-річчя Перемоги у ВОВ Хрещатиком в одній колоні з ветеранами Радянської армії ветеранів ОУН-УПА.

Як повідомив лідер КПУ, комуністи будуть 5 травня пікетувати президентську адміністрацію, протестуючи проти таких планів влади.

Симоненко також відзначив, що "президентські вибори завершилися, однак боротьба триває". Зокрема, за його словами, на минулих виборах "олігархи перемогли народ України". Він також відзначив, що сьогодні нинішня влада готується до того, щоб на виборах завоювати органи місцевого самоврядування.

Разом з комуністами в акції брали участь представники Всеукраїнського об'єднання лівих "Справедливість".

***

Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко має намір продемонструвати 7 травня на телеканалі КРТ матеріали Нюрнберзького процесу, які свідчать про причетність формувань ОУН-УПА до злочинів фашистів в Україні.

Про це повідомив заступник глави ПСПУ Володимир Марченко під час інформаційно-просвітньої акції, яку ПСПУ проводить у Києві на Хрещатику.

Показ заплановано на 21.00. Ветеранські організації й ПСПУ стверджують, що ОУН-УПА визнано Нюрнберзьким судом як колабораціоністське й реабілітації не підлягае.

У той же час українські історики пишуть, що в рішеннях Нюрнберзького процесу ОУН й УПА не фігурують у переліку організацій, яким інкримінувалися злочини проти людства.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...