Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецькому дипломату в Києві погрожували розправою

Понеділок, 2 травня 2005, 18:49
Екс-керівник візового відділу посольства Німеччини в Україні Клара Гоппманн під час роботи в Києві неодноразово отримувала погрози розправою.

Як повідомляє "Німецька хвиля", у понеділок Гоппманн повинна давати свідчення слідчій комісії Бундестагу з розслідування обставин "візового скандалу" в Німеччині.

Інформацію щодо погроз Гоппманн вже підтвердило Федеральне управління кримінальної поліції.

Слідча комісія Бундестагу впродовж трьох так званих "київських днів" у травні та червні детально з'ясовуватиме практику видачі віз у німецькому посольстві в Україні.

Перший так званий "день Києва" відбудеться в понеділок. Як свідок на ньому виступить зокрема колишній посол Німеччини в Україні Ебергард Гайкен.

Під час трьох “київських днів” члени комісії намагатимуться з'ясувати візову практику німецького посольства в Україні, зокрема спершу – до 1998 року, тобто до періоду, коли до влади в Німеччині прийшла “червоно-зелена” коаліція.

Правлячі нині у ФРН партії закидають опозиції, що занадто ліберальна візова політика практикувалася ще за уряду Гельмута Коля.

Тим часом візову політику Німеччини піддали критиці і в Європейському союзі. Як повідомила в неділю німецька газета "Франкфуртер Альґемайне Зоннтаґсцайтунг", комісар ЄС з внутрішніх справ Франко Фраттіні дійшов висновку, що як колишня, так і нинішня німецька візова політика призводить до порушення правил Шенгенської угоди.

В розпал візового скандалу Європейська комісія ініціювала перевірку суперечливих указів німецького МЗС. Очікується, що висновки перевірки можуть бути оприлюднені впродовж цього тижня.

Читайте також:

Ющенко потрапив на німецьку сварку


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування