Ветерани образились на Томенка. КПУ кличе їх до радикалізму

Середа, 4 травня 2005, 15:17
Рада організацій ветеранів України звернувся до президента Ющенка, прем'єра Тимошенко й віце-прем'єра Томенка з проханням не міняти порядок святкування Дня Перемоги в Києві, обговорений ветеранами при зустрічі із президентом.

За словами ветеранів, під час зустрічі з президентом, у якій брало участь більше 200 ветеранів, Ющенко пообіцяв, що все буде зроблено, як того хочуть ветерани, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тоді ж був погоджений порядок святкування, у який входило відвідування ветеранами Національного музею історії Великої Вітчизняної війни.

Однак, повідомляє Раду організації ветеранів, тиждень тому від Томенка прийшов лист із новим сценарієм, що передбачає збір на Європейській площі, марш до ЦУМу й мітинг на Бессарабській площі.

"При цьому варіанті ми не попадаємо в нашу святиню - музей Великої вітчизняної Війни", - відзначають ветерани.

***

Разом з тим, Комуністична партія протестує проти участі у військовому параді на День перемоги воїнів ОУН-УПА й закликає ветеранів "відправитися в похід на місто-герой Київ, щоб зірвати зловісні плани можновладців".

У заяві КПУ, розповсюдженій її прес-службою в середу, комуністи називають воїнів ОУН-УПА "фашистськими поплічниками", чиї руки "по лікті у народній крові".

Компартія попереджає, що "готова вдатися до самих радикальних заходів, щоб зрадники українського народу не ступили на святковий Хрещатик".

***

У той же час профспілка таксистів України разом з Радою організацій ветеранів України 9 травня проведуть благодійну акцію "Безкоштовне таксі для ветеранів Великої вітчизняної війни".

Як повідомив глава Профспілки таксистів України Василь Попик на прес-конференції в середу в Києві, у 23 великих містах України і ще в декількох райцентрах близько 100 тисяч таксистів, що входять у профспілку будуть перевозити ветеранів і супроводжуючих їх людей безкоштовно.

Безкоштовне таксі в Києві ветерани зможуть викликати за телефонами 059 й 249-6-249.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News