Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Працівники заводу Пінчука просять Ющенка й Тимошенко про захист

Середа, 4 травня 2005, 20:08
Працівники ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" звернулися до президента Ющенка, прем'єра Тимшенко, голови Верховної Ради Литвина й голови Фонду держмайна Семенюк із проханням не допустити силове захоплення заводу.

"Нам стало відомо, що 5 травня готується проведення фіктивних зборів акціонерів НЗФ у м. Орджонікідзе, щоб від імені цих зборів змінити керівництво нашого підприємства..."

"Ми знаємо, що за цими брудними іграми стоїть група "Приват", що не змогла на законних підставах придбати НЗФ. Ми просимо вас втрутитися, і зберегти наше підприємство".

"Ми готові й будемо захищати наш завод самотужки", - говориться у відкритому зверненні, поширеному в середи.

На думку трудового колективу, рішення зборів в Орджонікідзе не будуть мати законної сили, однак будуть використані для виправдання силового захоплення, яке готується.

Автори звернення вважають, що метою "загарбників" є відродження на НЗФ тих порядків, що панували в 90-і роки, коли затримувалися зарплати й нічого не вкладалося в розвиток виробництва та розвиток соціальної сфери.

"Сьогодні на заводі працює 8 тис. чоловік. Середня заробітна плата - 1500 грн. - третя в галузі. Інвестори разом з керівництвом заводу зберегли потужну соціальну базу, на утримання якої витрачається більше $1 млн. ", - говориться в документі.

Трудовий колектив також звертає увагу на ріст платежів у бюджет з 52 млн. грн. в 2003 році до 73 млн. грн. в 2004 році й план їхнього збільшення до 92 млн. грн. цього року.

"Із трьох основних підприємств феросплавної галузі тільки НЗФ закінчив рік із прибутком. Торік ми вперше за 13 років досягли до перебудованого рівня виробництва - 1 млн. тонн", - говориться в документі.

"НЗФ" - найбільше в Україні підприємство з виробництва силикомарганцю й феромарганцю, контрольоване корпорацією Віктора Пінчука "Интерпайп".

Конкурентом Пінчука в боротьбі за Нікопольський феросплавний була група "Приват", неформальним лідером якої є Ігор Коломойський.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...