Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко назвав убивць Гонгадзе, щоб Піскун не боявся

Четвер, 5 травня 2005, 09:45
Президент України Віктор Ющенко переконаний, що замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе буде встановлено.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу УТ-1.

Зокрема, Ющенко розповів, що коли він "став президентом, папка справи Гонгадзе була порожня... весь матеріал був знищений".

Тепер же, за його словами, "з кожним днем папка більшає". Зокрема, він нагадав, що вже встановлено вбивць і обставини вбивства журналіста.

Щодо другого питання – хто був замовником цього вбивства і політично стояв за цим процесом - Ющенко зазначив: "Це питання складне, але, без сумніву, ми його вирішимо".

Ющенко також пояснив, чому саме він робив заяви про розкриття вбивства Гонгадзе і коментував розслідування цієї справи.

За його словами, на початку свого президентства він розумів, що в розслідуванні цієї справи проти нього "буде грати колосально велика сила".

При цьому він не знав, чи вистачить у людей, "які зі мною залучені до розслідування цієї справи", сили "вистояти перед тими погрозами, тривогами, залякуваннями, які будуть передаватися".

"Але, розуміючи рівень протистояння і слабкість влади у перші тижні, можливі знищення свідків у перші дні, мій хід заключався в тому: якщо я з першого дня відкрию публічно цю справу, а ті люди, які біля мене, після мене вийдуть і це публічно повторять, це вже формує певні імунітети, - якщо ти публічно засвітився, відступати тобі вже буде важко".

"Це вже достатньо сильна опора, щоб через 2-3 місяці не відступити назад", - зазначив Ющенко.

"Моя мета була показати, що ті люди, які мені дали слово, які сьогодні займаються справою, несуть спільну зі мною відповідальність перед нацією", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, 1 березня президент Ющенко заявив, що справу про вбивство журналіста Гонгадзе розкрито, виконавці вбивства встановлені.

Низка політиків наголошували на передчасності заяви Ющенка про розкриття вбивства Гонгадзе.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування