Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відсвяткує 9 травня в Москві та піде в Парк слави на обід

Четвер, 5 травня 2005, 10:58
Президент Віктор Ющенко з великою ймовірністю візьме участь у параді, присвяченому 60-річчю Перемоги у Великій вітчизняній війні 9 травня в Москві.

Про це заявив віце-прем'єр України Микола Томенко в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я можу сказати, що зараз існує велика ймовірність того, що президент України буде на параді в Москві 9 травня, після чого відразу, по завершенні параду, у той же день повернеться до Києва. І ми все наше народне торжество, парад ветеранів (у Києві) проведемо разом із президентом, як і обіцяли", - сказав Томенко.

Віце-прем'єр повідомив, що ветеранські організації неодноразово зверталися до президента й заявляли про свою готовність "скорегувати план заходів в Україні 9 травня, щоб президент був з керівниками інших країн на параді 9 травня в Москві".

"Тому зараз погоджуються деталі, обговорюється це питання", - сказав він, додавши: "Якщо таке остаточне рішення буде прийнято, то це буде означати, що він (президент) проведе рівно годину, коли буде йти парад на Червоній площі, і відразу по його закінченні вилетить до Києва".

За словами Томенка, після повернення до Києва президент обов'язково візьме участь у ході колони ветеранів по Хрещатику, в урочистій частині заходу і в солдатському обіді.

"Просто ми повинні погодити за часом, щоб ми провели це трохи пізніше, щоб президент взяв участь і в цих заходах, і встиг побувати 9 травня в Москві", - сказав він.

Як відзначив віце-прем'єр, президент вважає, що при вшановуванні 60-річчя перемоги над фашизмом "позиція тих людей, які пройшли війну, є визначальною для керівництва держави".

Як випливає з повідомлення прес-служби Томенка, парад у Москві пройде з 9-ї до 10-ї години за київським часом, через що буде уточнено час заходів по відзначенню Дня Перемоги за участю Ющенка в Києві. Їхній початок очікується о 13-00.

Спільний солдатський обід за участю перших осіб держави, вірогідно, пройде в парку Вічної слави.

Раніше повідомлялося, що Ющенко побуває в Москві на неформальному саміті СНД 8 травня, а 9 травня проведе в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...