Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк пояснив Білорусії, що їхнє посольство взяли в облогу законно

Четвер, 5 травня 2005, 11:17
У четвер МЗС України вручило ноту послу Республіки Білорусь в Україні, де запевнило, що проведення акції протесту біля білоруського посольства у Києві не заважає роботі диппредставництва.

У документі повідомляється, що МЗС України оперативно вжило усіх необхідних заходів з метою перевірки інформації стосовно подій, які відбуваються навколо білоруської дипломатичної установи в Києві.

Встановлено, що санкціонована громадська акція жодним чином не перешкоджає доступу до службових приміщень і території посольства Білорусі в Україні та виходу за його межі як співробітників посольства, так і його відвідувачів.

Працівники правоохоронних органів України продовжують здійснювати посилену цілодобову охорону посольства, повідомляє прес-служба МЗС.

Крім того, у вівторок увечері співробітники МЗС України зустрілися з представниками українських правоохоронних органів та Всеукраїнської молодіжної громадянської організації "Національний альянс".

Зустріч з представниками згаданої молодіжної громадянської організації була використана для роз'яснення міжнародно-правових зобов'язань щодо безперебійного функціонування білоруської дипломатичної установи в Україні.

Справа перебуває на контролі міністерства закордонних справ України, відзначає прес-служба.

Крім того, Україна оскаржила у Верховному суді Білорусії рішення Мінського міського суду, що відмовив у вівторок у задоволенні скарг про звільнення з-під арешту п'яти українців, затриманих під час мітингу.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник керівника прес-служби українського МЗС Дмитро Свистков, представники посольства і адвокати подали скаргу, що була зареєстрована у Верховному суді Республіки Білорусь у середу.

Як повідомлялося, 27 квітня білоруський суд засудив трьох з п'яти громадян України, які належать до молодіжної організації "Національний альянс" і затримані у Мінську під час проведення мітингу біля будинку адміністрації білоруського президента, до 10 діб арешту, ще одного - до 15 діб, третього - до 9 діб.

Україна неодноразово вимагала звільнення цих громадян, МЗС направив дві ноти. У вівторок міський суд Мінська відмовив громадянам України в скороченні термінів арешту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
15:02
У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил
14:57
ЗМІ: Франція пропонує ЄС нові санкції для боротьби з російською дезінформацією
14:55
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця 
Усі новини...