Лукашенко хоче пояснень від Ющенка за пікет під посольством

Четвер, 5 травня 2005, 14:41
Білорусія розглядає ініціативу України про проведення зустрічі президентів Олександра Лукашенка і Віктора Ющенка 8 травня в Москві.

Про це у четвер заявив журналістам заступник начальника управління інформації МЗС Білорусії Руслан Єсін.

Як відомо, Ющенко заявив, що хоче обговорити з Лукашенком затримання українців під час мітингу в Мінську, тоді як адміністрація президента Лукашенка заявила, що у них зустріч з Ющенком не планується.

"Ми сподіваємося, що висловлена президентом України готовність обговорювати тематику двосторонніх відносин може бути хорошою ознакою врегулювання ситуації", - відзначив у четвер Єсін.

Він пояснив, що має на увазі обстановку, в якій доводиться працювати білоруським дипломатам в Україні.

"Безумовно, ми стурбовані ситуацією, яка останнім часом склалася навколо посольства Білорусії в Києві".

"У МЗС поступають дзвінки і звернення від громадян Білорусії, які знаходяться в Україні, і представників білоруської діаспори, тому що наші дипломати не мають можливості повноцінно здійснювати свої функції в Києві", - заявив представник МЗС.

Єсін також повідомив, що білоруська сторона направила низку звернень правоохоронним органам України з проханням сприяти нормалізації обстановки навколо посольства.

"Білорусія завжди відкрито, чітко і ясно показувала своїм сусідам і одному з основних партнерів - Україні - своє прагнення розвивати дружні і добросусідські відносини", - підкреслив Єсін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, біля посольства Білорусії в Києві розгорнуто наметовий табір протесту проти затримання українців у Мінську.

Читайте також:

Тарасюк пояснив Білорусії, що їх посольство взяли в облогу законно

Ющенко примусить Лукашенка відповісти за арештованих

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування