Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) хоче допитати ющенківців

Четвер, 5 травня 2005, 16:23
Cлідча комісія Верховної Ради з питань порушень прав і свобод громадян запрошує для дачі пояснень міністра культури Оксану Білозір і главу Закарпатської облради Віктора Балогу.

Про це повідомив член комісії, депутат від СДПУ(о) Михайло Добкін, говориться в прес-релізі партії.

За словами Добкіна, зазначені особи запрошуються на засідання комісії 10 травня у зв'язку з розслідуванням фактів масових звільнень громадян за політичними мотивами.

"У ході розслідування випадків масових звільнень громадян, пов'язаних з їхніми політичними поглядами, стали відомі численні факти, що свідчать про застосування психологічного тиску й люстрації проти інакомислячих".

"У мене на руках є заяви, дані під присягою, що свідчать про те, що люди звільнялися й звільняються тільки тому, що є, приміром, членами СДПУ(о) або просто не підтримали на виборах нинішнього президента України", - стверджує депутат.

"Наша комісія, перевіривши ці факти, прийняла рішення допитати людей, фактично причетних до незаконних утисків громадян. У цьому випадку в нас є низка питань саме до Білозір і Балоги", - сказав Добкін.

"Слідча комісія Верховної Ради України, відповідно до законодавства, має право проводити слідчі дії, у тому числі брати свідчення в осіб, причетних до розслідуваних правопорушень", - підкреслив депутат.

"Я вважаю, що люди, які займають високі державні пости, також повинні відповідати за неправомірні дії, а не тільки представники опозиції", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування