Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах передумав сперечатися з Ющенком

Четвер, 5 травня 2005, 18:36
Уряд України завершить у найближчі дні формування переліку підприємств, законність приватизації яких викликає сумнів.

Про це заявив перший віце-прем'єр Анатолій Кінах у Києві в четвер на засіданні очолюваної ним Міжвідомчої робочої групи із проблемних питань приватизації.

"Ми завершимо практично в найближчі дні формування переліку проблемних питань приватизації стратегічних підприємств", - цитує першого віце-прем'єра "Інтерфакс-Україна".

"Хочу ще раз підкреслити, щоб не було ніяких сумнівів, що мова йде про декілька десятків підприємств, а не про тисячі, і що ця робота й далі буде проводитися жорстко в рамках законодавства", - наголосив Кінах.

Він відзначив, що робоча група поступово на своїх засіданнях розглядає питання про приватизацію окремих стратегічних підприємств.

За його словами, сьогодні в судових інстанціях розглядається питання законності приватизації "Криворіжсталі", а Конституційний суд прийняв у розгляд питання законності приватизації ГАК "Укррудпроом".

"Ми істотно підсилюємо нашу роботу, що стосується законності приватизації Сіверодонецького "Азоту". Ми розглядаємо в судових інстанціях деякі питання законності приватизації Нікопольського заводу феросплавів і деяких інших об'єктів", - сказав також перший віце-прем'єр.

Він додав, що на порядку денному засідання робочої групи в четвер - аналіз виконання інвесторами Чорноморського і Херсонського суднобудівних заводів своїх зобов'язань щодо поновлення виробничої діяльності цих підприємств за основним профілем.

Як сказав Кінах, необхідний також більш високий рівень контролю над результатами діяльності таких приватизованих підприємств як Миколаївський глиноземний завод, "Рівнеазот", кримський "Титан".

Як повідомлялося, в інтерв'ю, опублікованому в середу, Кінах заявляв, що перелік підприємств, приватизація яких може бути поставлена під сумнів, офіційно оприлюднений не буде.

"Я категорично проти того, щоб повідомляти назви підприємств, оскільки повинен працювати принцип презумпції невинності, і передчасний розголос завдасть удару по їхній конкурентноздатності, відлякає інвесторів", - сказав тоді Кінах.

Читайте також:

Кінах, як і Тимошенко, не підтримав Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
21:06
У новому пакеті зброї для України є ракети ATACMS – ЗМІ
Усі новини...