Через справу Колесникова у жінки стався інсульт

Четвер, 5 травня 2005, 19:57
Адвокат співробітників донецького торгового центра "Білий лебідь" Владислав Цукуров подав у прокуратуру заяву про порушення кримінальної справи проти співробітників правоохоронних органів.

Про це він сказав у коментарі журналістам у четвер, повідомляє прес-служба донецької облради.

За словами адвоката, на співробітників центра, за вимагання акцій якого заарештували губернатора Донецької області Бориса Колесникова, працівники правоохоронних органів "давили морально й фізично".

"Їх по 14 годин допитували, не дозволяли вийти в туалет, попити води... Можливо, це було тому, що слідство розраховувало в такий спосіб одержати свідчення проти Колесникова", - зазначив Цукуров.

Як наочний приклад неправомірних дій слідства адвокат розповів історію співробітниці "Білого лебедя", яка одержала інсульт після ряду допитів.

"Ми просимо залучити їх (співробітників правоохоронних органів) до кримінальної відповідальності за двома статтями: 365-я Кримінального кодексу (Перевищення влади або службових повноважень) і 373-я стаття (Примус до дачі свідчень, поєднаний з насильством і знущанням над особистістю)", - повідомив Цукуров.

Крім того, у четвер в УБОП у Донецькій області свідчили родичі Володимира й Бориса Пенчуків, за заявою яких був затриманий Колесников. Їхні інтереси також представляє Цукуров.

Дочка й зять Володимира Пенчука Оксана й Сергій Мартинови висловили занепокоєння тривалою відсутністю Пенчука, який уже місяць не відповідає на дзвінки й не виходить на зв'язок.

Разом з тим, донецька організація Партії Регіонів оприлюднила заяву з приводу місяця від дня арешту Колесникова, що виповнюється в п’ятницю.

"Ніякі репресії, ніякі переслідування не зупинять Партію регіонів у боротьбі за звільнення нашого лідера - Бориса Колесникова. Всіма законними способами ми будемо домагатися, щоб в Україні восторжествувала сила права, а не право сили", - говориться в заяві.

"З огляду на найвищий ступінь цинізму, з яким ведеться "справа Колесникова", можна однозначно говорити про політичне підґрунтя його арешту", - цитує заяву донецька газета "Остров".

Донецьким регіоналам зрозуміло "прагнення нового режиму": "зломити й залякати, а у випадку з Колесниковим, - ізолювати його від будь-якої суспільно-політичної діяльності".

Українська правда

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА ЗАТРИМАЛА НАЙБЛИЖЧОГО СОРАТНИКА АХМЕТОВА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
Усі новини...