Пінчук проситься до Тимошенко, "Приват" просить Семенюк дати телефонну команду

Четвер, 5 травня 2005, 20:01
Засновник корпорації "Інтерпайп" Віктор Пінчук мав намір о 19-30 у четвер зустрітися з прем'єром Юлією Тімошенко, щоб обговорити ситуацію навколо Нікопольського заводу феросплавів.

Про бажання зустрітися з Тимошенко Пінчук сказав на мітингу в Нікополі, на який прийшло 1,7 тисяч працівників НЗФ, повідомляє Обком.

Водночас прес-секретар Тимошенко Віталій Чепинога в коментарі "Українській правді" сказав, що йому нічого не відомо про таку зустріч. Однак станом на 20:20, під приміщенням Кабінету міністрів стоїть машина Пінчука.

На мітингу в Нікополі також були присутні депутати від групи "Демократична Україна" Віктор Драчевський, Лариса Полякова та Ігор Шаров.

У Нікополі були проведені збори акціонерів НЗФ, які переобрали головою правління Володимира Куцина і обрали главою наглядової ради колишнього міністра промислової політики Олександра Неустроєва. Обидва – люди Пінчука.

В той же час група "Приват", яка володіє 26% і яку не допустили до конкурсу з продажу контрольного пакету НЗФ в 2003 році, ініціює збори акціонерів у місті Ордожонікідзе.

"Приват" керується складеним у 2003 році ТОВ "Славутич-реєстратор" реєстром – до моменту, коли Пінчук придбав контрольний пакет НЗФ. У цьому реєстрі контрольний пакет знаходився в рукух Фонду держмайна.

Як повідомив представник "Привату" Тимур Новіков, главі ФДМ були представлені рішення судів про відміну результатів приватизації на користь Пінчука і повернення його в держвласність.

У приймальню прем'єра Тимошенко і главі ФДМ Семенюк передані копії рішень судів про недійсність ведення реєстру НЗФ реєстратором ТОВ "Альфа-Інвест" (де контрольним пакетом володіє Пінчук) і легітимності реєстратора "Славутич-реєстратор" (де контрольний пакет у держави).

Реєстрацію на зборах в Орджонікідзе, що почалася вранці у четвер, в черговий раз продовжено - до 11.00 п'ятниці, 6 травня. За його словами, на даний моменту на зборах зареєстровано 26% акціонерів, готових підтримати державу.

На реєстрації, як інформує джерело, присутні також заступник міністра промислової політики Сергій Грищенко і представник Дніпропетровської обласної держадміністрації Володимир Соренков.

Напередодні менеджмент Пінчука на "НЗФ" заявив про загрозу силового захоплення підприємства на основі очікуваних рішень зборів акціонерів в Орджонікідзе, яке на заводі вважають нелегітимним.

Тим часом перший віце-прем'єр Анатолій Кінах заявив, що уряд не допустить незаконних дій по зміні власників НЗФ.

"Там все буде добре", - сказав він журналістам, додавши, що очолювана ним робоча група з проблемних питань приватизації розгляне НЗФ за тиждень.

"Всі питання, що стосуються НЗФ, розглядатимуться жорстко в рамках чинного законодавства, незалежно від прізвищ, на основі захисту прав власника виконання законів України", - підкреслив Кінах.

"Я хотів би особливо попередити охочих переділу власності поза рамками закону, що уряд буде жорстко протидіяти тим, хто порушує законодавство", - заявив Кінах.

Тим часом Фонд держмайна заявив, що "окремі фінансові кола наполягають на втручанні ФДМ у цю ситуацію".

Однак в документі підкреслюється, що "будь-які спроби тиску на Фонд з боку деяких фінансових кругів з метою ухвалення вигідних їм рішень по ВАТ "Нікопольській завод феросплавів", будуть безрезультатні".

Раніше сайт "Обком" повідомив, що "Приват" домовився з Тимошенко: "Приват" сподівається, що держава виступить її союзником в боротьбі за феросплавні заводи, що належать Пінчуку, і на
реприватизацію яких група "Приват" дуже сподівається".


Інтерфакс-Україна, Обком, РИА "Новости", "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News