Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко пропонує Суркісу ділитися, інакше заберуть стадіон "Динамо" і бази

П'ятниця, 6 травня 2005, 12:41
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звинувачує керівництво Фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" у розбазарюванні майна.

Як заявив Луценко на позачерговій конференції товариства "Динамо", "розбазарювання нашого майна є ключовою проблемою" у ФСТ.

"Подивіться на стадіон "Динамо", який складав 51% дольової участі у "Футбольному клубі "Динамо" Київ"! Сьогодні там наша доля впала до 1"%, - сказав Луценко.

"Це символ того, що робило попереднє керівництво з нашим товариством. Нашим, бо руками міліції за рахунок державних бюджетних преференцій будувалася практично вся майнова база", - додав Луценко.

"Я не можу змиритися з таким станом речей, не можу зрозуміти, чому ФСТ "Динамо" безкоштовно передало котельню стадіону до ЗАТ "Динамо", яке знайшло шість мільйонів доларів для фонду Кучми – але на котельню не знайшло", - зазначив Луценко.

"Я не можу зрозуміти, чому басейн на стадіоні "Динамо" закатаний для стоянки, не можу зрозуміти, чому в руках нашого товариства залишилося декілька соток на Трухановому острові, де у нас було декілька гектарів для будівництва прекрасної бази".

"Обраний народом президент Ющенко наводить законність, відновлюються державні права на державну власність. Час великого хапка крутих і наближених до влади закінчився і в Україні, і в МВС", - додав Луценко

Він звинуватив чинного керівника Фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" Коржа. "Хто давав вказівку віддавати за безцінь об'єкти, які будувалися поколіннями?!", - обурився Луценко.

Луценко запропонував проголосувати постанову про "вивчення можливості повернення майна Фізкультурно-спортивного товариства "Динамо", внесеного до ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" Київ".

Як відомо, до статуту ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" Київ" в 1994 році були внесені стадіон "Динамо", бази в Конча-Заспі та на Нивках, басейн, корти, поле для стрільби з луку тощо. Тоді за це "Динамо" отримало 51% у "Футбольному клубі "Динамо" Київ", але зараз ця частина скоротилася до 1%.

Також, згідно з зачитаним Луценком проектом постанови, пропонується вивчити можливість повернення Фізкультурно-спортивному товариству "Динамо" кінної та веслувальної баз, переданих іншим компаніям.

Пізніше у коментарі журналістам Луценко сказав, що його метою "не є реприватизація, а за круглим столом з керівництвом ФК "Динамо" Київ" знайти компроміс".

"Ми не наполягаємо на контрольному пакеті в ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо" Київ", але щоб майно працювало не тільки на бізнес-інтереси власників клубу "Динамо", але на товариство "Динамо", - сказав Луценко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...