Адвокат Колесникова каже, що Луценко брехав депутатам

П'ятниця, 6 травня 2005, 13:33
Адвокат затриманого голови Донецької облради Бориса Колесникова Андрій Федур заявляє, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко брехав у Верховній Раді, звітуючи про справу Колесникова.

Про це Федур заявив у п'ятницю на прес-конференції у Києві.

Зокрема він нагадав цитату Луценка: "На людину, від якої вимагали віддати акції, було здійснено 3 замахи на вбивство – один раз вибухом і двічі з автоматичної зброї".

Напротивагу цій тезі, Федур заявив, що "у жодного з потерпілих у справі ніколи не було виявлено тілесних пошкоджень, характерних для вогнепальних поранень чи поранень в результаті вибуху".

"Одному з потерпілих дійсно було зроблено кілька операцій по ампутації частин нижніх кінцівок, але це через мімікрію органів, спричинену тяжким захворюванням людини", - зазначив Федур та додав, що він має медичні документи.

Щодо заяви Луценка про те, що він "мусив відразу після виступу відправляти літак у Донецьк, щоб евакуювати сім'ю свідка", бо в парламенті прозвучала інформація, яка призведе до загрози його життю, Федур зазначив, що "ніякої евакуації з Донецька не було", і міністр "не посилав літак".

"Міністр сам літав в Донецьк 8 квітня 2005 року в групі з 8 осіб", які прибули в аеропорт Донецька чартерним рейсом № 71609, близько 14-30", - сказав Федур, додавши, що о 19-14 Луценко вилетів тією ж групою назад, але "нікого з потерпілих на борту не було, не було потерпілих і на інших рейсах 7-8 квітня".

Федур також заперечив слова Луценка про те, що один з потерпілих звертався з заявою про замах у 2002 році. За словами адвоката, таке звернення було, але в 1999 році. Як стверджує Федур, за цим фактом порушено справу і проводилось розслідування, але тоді Пенчук молодший вказував на заступника свого батька.

Адвокат також зазначив, що коли ця інформація була доведена до Руденка (слідчий у цій справі), то кримінальна справа "зникла".

Федур також спростував інформацію про те, що Колесников купував акції у молодшого Пенчука, який є потерпілим у справі. За словами Федура, він не купував акції, тому що вони були неприбутковими. Але, за словами адвоката, Пенчук через це шантажував Колесникова і погрожував, що "створить йому проблеми".

За його словами, "Колесников був лише 2 місяці власником акцій, але потім продав через непривабливість".

"Українська правда"

Читайте також:

За що затримали соратника Ахметова?

Заява омбудсмена призвела до загрози життю

У СПРАВІ КОЛЕСНИКОВА ДОПИТАЮТЬ АХМЕТОВА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...