Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни передали Лукашенку посилку для затриманих українців

П'ятниця, 6 травня 2005, 14:51
Представники молодіжних відділень партій "Яблуко" й СПС Нижегородської області мають намір відправити в п'ятницю посилку із продуктами для правозахисників, затриманих у Мінську минулого тижня.

Як повідомив голова Нижегородського молодіжного "Яблука" В'ячеслав Лукін, посилку із фруктами й листом представники молодіжних організацій мають намір направити президенту Білорусії Олександру Лукашенку із проханням посприяти в передачі продуктів затриманим.

Минулого тижня в Мінську пройшов несанкціонований мітинг, присвячений 19-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС. У ході акції були затримані представники низки російських, білоруських й українських організацій.

У цей час на волю відпущені росіяни, однак, затримані білоруси й українці продовжують залишатися в мінському СІЗО. Лише один з п'яти громадян України був напередодні звільнений і депортований на батьківщину.

У листі, який представники організацій направлять у п'ятницю Лукашенку, зокрема, сказано: "Ми б не стали обтяжувати Вас настільки незначним проханням, якби в нас була можливість самостійно передати посилку без наступних силових санкцій міліцейських чиновників міста-героя Мінськ".

У той же час, у п'ятницю організації "Молодь - надія України" й "Громадський опір України" мають намір провести під посольством Білорусії в Києві акцію, присвячену звільненню трьох українців.

За словами голови першої з організацій Вадима Гладчука, напроти посольства будуть розміщені 30 салютних установок, а 30 залпів будуть символізувати незаконність адміністративного арешту на 10 діб, до якого був засуджений кожний із цих українців. Акція почнеться в 21.30.

Днем раніше члени організацій привітали феєрверком поряд із посольством звільнення Олексія Панасюка.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування