Депардьє пішов із "симпатичною" дружиною Ющенка у печеру

П'ятниця, 6 травня 2005, 16:22
Президент Віктор Ющенко, його дружина Катерина Ющенко, їхні діти разом з відомим французьким актором Жераром Депардьє відвідали печеру Еміне Баїр Хосар (у перекладі з кримськотатарської – колодязь, що на схилі гори під дубом).

Як повідомляє прес-служба президента, печера знаходиться на території Кримського природного заповідника, вона є однією з найкрасивіших у Європі.

Під час відвідин печери Віктор Ющенко та Жерар Депардьє взяли участь у відкритті нової туристичної зали під назвою "Скарбниця" – із рідкісної краси сталактитами, сталагмітами й невеличким озером, – і зали "Течкемет".

У розмові з Депардьє Ющенко підкреслив, що Україна є цікавою для світу. "Крим – це український "прорив", і ми зацікавлені у приході сюди серйозних інвесторів і в активізації туристичної сфери", – сказав він.

Президент запевнив, що нова влада і новий кримський уряд будуть дуже серйозно працювати над популяризацією Криму як надзвичайно цікавого своєю історію, унікальною природою та флорою краю.

Депардьє та Ющенко також обговорили перспективи створення українсько-французько-польського фільму "Тарас Бульба", перспективи співпраці України та Франції у гуманітарних сферах, зокрема, кіно.

Ющенко сказав, що дуже радий приймати у себе такого гостя. На думку президента, завдяки візиту Депардьє, багато французів зможе дізнатися, яка прекрасна Україна і Крим.

Водночас, як повідомляє "Львівська газета" з посиланням на УНІАН, в аеропорту Сімферополя актор повідомив журналістам, що приїхав у Крим для зустрічі з Віктором Ющенком і його дружиною, яка йому дуже симпатична.

Також, за словами Депардьє, він прилетів до Сімферополя для знайомства з кримськими виноградниками. Як наголосив актор, його мета – "познайомити цілий світ з вином Криму".

Депардьє прибув в Крим у супроводі двох французьких експертів з виноробства. Як сказав актор журналістам, він хотів би випускати "інтернаціональне вино", використовуючи кримський виноград і французькі технології.

За словами Депардьє, він ще не вирішив, чи він купуватиме на півострові виноградники, або братиме їх в оренду, або ж створюватиме спільне підприємство.

Актор повернеться до Франції у суботу в другій половині дня. За цей час Депардьє має намір відвідати науково-виробниче аграрне об'єднання "Массандра" і "Магарач" і скуштувати там "Мерло" і "Каберне".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...