Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко відпустив усіх українців. Їх тримали через пресу

П'ятниця, 6 травня 2005, 18:31
Всі четверо громадян України, затриманих у Мінську 26 квітня, відпущені на волю й повертаються в Україну.

За повідомленням ЛігаБізнесІнформ, вони відбули на автомобілі посольства України в Білорусі в супроводі українського дипломата до українсько-білоруського кордону.

Українців зустрічали більше 100 чоловік, серед яких представники білоруської опозиції, а також журналісти.

Крім того, на волю були відпущені четверо білорусів, які також брали участь у мітингу.

Як повідомив ЛігаБізнесІнформ голова правління міжнародної правозахисної організації "Міжнародна Ліга захисту прав громадян України" Едуард Багіров, консул відмовився зустрітися з представниками преси.

За словами Багірова, він мотивував це тим, що поширенням інформації ЗМІ перешкодили консульству звільнити українських громадян достроково.

Багіров також повідомив, що стан здоров'я українців задовільний, і в п'ятницю ввечері вони планують повернутися до Києва.

Водночас у Москві у п'ятницю відбувся суд над учасниками мітингу на підтримку українців та білорусів, затриманих у Мінську 26 квітня.

Одного з затриманих засудили до шести діб адміністративного арешту. Затримана дівчина має виплатити штраф у 500 рублів, це приблизно 90 гривень, повідомляє "5 канал".

Два дні тому під стінами посольства Білорусі в Росії активісти політичного руху "Яблуко" провели мітинг. Російські правоохоронці стверджують, що протести були незаконними.

В той же час, білоруське посольство у Києві пікетує "Національний альянс", членами якого є затримані в Мінську українці.

Одночасно сам "Національний альянс" пікетують представники партії "Русское движение в Украине".

Вони прийшли під посольство з російськими прапорами та гаслами на підтримку Віктора Януковича.

Представники "Руського движения" тримають гасла "Ганьба!", "Продали Україну!". У відповідь їм лунають українські пісні та пісні з Майдану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування