Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перед Днем перемоги знову горів артилерійський склад

П'ятниця, 6 травня 2005, 19:33
Близько трьох годин горів військовий склад артилерійських снарядів у Славутському районі Хмельницької області в районі села Цвітоха.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Міністерства оборони, станом на 19:30 пожежу вже погашено.

"Пожежі вже немає", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомили агентству в Славутській райдержадміністрації, повідомлення про пожежу на складах артбази в с. Цвітоха надійшло о 16.35.

З території складу, де розташований гуртожиток для військовослужбовців, були евакуйовані 360 чоловік.

За попередніми даними, під час локалізації пожежі постраждали 7 військовослужбовців, один із яких поранений важко.

Всі потерпілі госпіталізовані в госпіталь Міноборони в місті Славута. За оцінкою лікарів, загрози життю потерпілих немає.

Причини загоряння з'ясовуються. Кількість боєприпасів на складі становить близько 50 умовних вагонів. Склад перебуває в прямому підпорядкуванні Міноборони.

6 травня 2004 року на артилерійських складах військової частини біля села Новобогданівка Мелітопольського району Запорізької області виникла пожежа з наступною детонацією боєприпасів.

Загинуло п'ять чоловік. Із 4800 умовних вагонів боєприпасів, що зберігалися, знищено 900. Снаряди вибухали майже тиждень. Тимчасово відселялися жителі з 10-кілометрової зони навколо місця НС, припинявся рух на прилягаючій залізниці й автомобільній трасі, а також газопостачання Мелітополя.

У результаті пожежі 10 жовтня 2003 року у військовій частині в Артемівську (Донецька область) самоліквідувалися боєприпаси 10 з 17 сховищ складу. Осколкові поранення одержала 15-літня дівчинка, контузію одержав один військовий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...