Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук зібрався продавати не свої акції

П'ятниця, 6 травня 2005, 19:41
Бізнесмен Віктор Пінчук веде переговори про продаж контрольного пакету акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", який не належить йому.

Про це заявив перший заступник голови правління ЗАТ "ПриватБанк" Тимур Новіков на прес-конференції в п'ятницю.

Голова наглядової ради компанії-реєстратора "Славутич-Капітал" Геннадій Корбан пояснив детальніше, що переговори про продаж контрольного пакету акцій НЗФ ведуться з кількома російськими інвесторами, зокрема з російським бізнесменом Віктором Вексельбергом.

Корбан застеріг потенційних покупців пакету акцій від можливої угоди щодо купівлі акцій, оскільки, на його думку, ні Пінчук, ні його бізнес-структури на сьогодні не є власниками контрольного пакету НЗФ. "Це все одно, що купувати вкрадений автомобіль", - зазначив Корбан, і додав "…ми всім рекомендуємо не купувати ці акції".

Корбан нагадав, що відповідно до реєстру, який веде "Славутич-реєстратор", власником 50% плюс 1 акцій пакету акцій НЗФ є держава.

У свою чергу, відповідно до реєстру компанії "Славутич-реєстратор", корпорація "Інтерпайп" є власником 23-24% акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", повідомив Корбан.

"Ми їх вважаємо такими ж міноритарними акціонерами, як і себе", - зазначив Корбан.

"Повернення акцій Нікопольського заводу феросплавів у держвласність не є реприватизацією, оскільки право власності, відповідно до реєстру, не переходило до корпорації "Інтерпайп", - зауважив Корбан. Зокрема, він зазначив, що є низка судових рішень, які визнають незаконною приватизацію НЗФ дворічної давності.

УНІАН

Читайте також:

Поки "Приват" чекає на Семенюк, Пінчук шукає допомоги у Зварича

Пінчук після розмови з Тимошенко зрозумів, що їй треба ще порадитися

Пінчук проситься до Тимошенко, "Приват" просить Семенюк дати телефонну команду

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування