Ющенко не буде крутити хвостом, якщо "хлопці-дівчата" Тимошенко або Стельмах будуть робити не те

Неділя, 8 травня 2005, 20:14
Президент Віктор Ющенко заявляє, що буде втручатися в ситуацію, якщо кроки Кабінету міністрів суперечитимуть його поглядам.

"Я уряду сказав, що я не буду пасивно дивитися на ситуацію, якщо вона не співпадає з моїм баченням. Ми єдина команда. Я не можу сказати: "Це – проблема уряду", - сказав Ющенко в інтерв'ю каналу 1+1.

На питання про відносини з прем'єром Тимошенко, Ющенко сказав: "Мої відносини нормальні. Не буває дня, щоб ми не спілкувалися".

Він додав, що "виклики, які є перед урядом – це виклики переді мною". Як приклад Ющенко навів інфляцію, і ризик того, що вона стане двозначною. "Це ризик для всіх нас – для президента, прем'єра, нашої команди..."

Щодо того, що він оцінив дії уряду на 5 балів за перший квартал, Ющенко сказав, що це було зроблено авансом.

"90 днів – це не період оцінки. Наше засідання (уряду за підсумками перших трьох місяців) було присвячено: хлопці-дівчата, як ми бачимо 2005 рік? Я не хочу, щоб кожен міністр був глухонімим".

На питання про оцінку дій глави Нацбанку, який, не порадившись з президентом, зміцнив курс гривні, Ющенко сказав: "Я думаю, що це погано, я не хочу в цьому питанні крутити хвостом".

Водночас Ющенко сказав, що курс гривні – це завжди відповідальність НБУ.

"Це як на даху сніг скопився – то нехай обвалиться чи піти на дах його зчищати?", - додав Ющенко. Він сказав, що якщо б "зміцнення гривні відбувалося по днях, у громадян могло скластися враження, що це червона картка для долара".

Ющенко додав, що раптове зміцнення гривні врятувало НБУ, бо "у людей не встигли виникнути панічні очікування".

Ющенко наголосив, що курс гривні повинен бути стабільним. Він сказав, що до кінця року "може бути динаміка" навколо курсу 5,05 гривні за долар, але така, щоб у "свідомості громадян" не виникло враження, що курс є нестабільним.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування