Путін поширить українську мову на всю Росію

Понеділок, 9 травня 2005, 12:59
Підготовка до підписання договору про реадмісію між Україною й Росією є одним з пунктів плану роботи російсько-української міждержавної комісії.

Про це заявив секретар РНБО Петро Порошенко в інтерв'ю УТ-1 у неділю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Досить цікавими, на мій погляд, є наробітки в сфері прикордонних відносин і спрощення перетину кордону. Чітке завдання (дане) робочій групі - це підписання договору про реадмісію", - сказав Порошенко

На його думку, підписання даного договору дасть можливість Україні укласти аналогічні договори з країнами Європейського союзу.

"Це означає, у свою чергу, значне спрощення візового режиму з країнами ЄС", - відзначив Порошенко.

За словами Порошенка, у плані дій міждержавної комісії на 2005 рік, який схвалили президенти, - з'ясування й вирішення проблем, що нагромадилися за 8 років, пов'язаних з тимчасовим перебуванням Чорноморського флоту в Севастополі, а також забезпечення перебування ЧФ.

Порошенко також повідомив, що в найближчі тижні робоча група приступить до розробки проекту по створенню "україномовного загальнодержавного російського телевізійного каналу, радіо й загальнодержавної україномовної газети".

Порошенко підкреслив, що президент Росії Володимир Путін підтримав цей проект.

Як раніше повідомлялося, угоду про створення російсько-української міждержавної комісії підписали президенти Росії й України Путін і Ющенко в неділю в Москві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування