Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросив ветеранів помиритися й нагодував їх кашею

Понеділок, 9 травня 2005, 15:58
Президент Віктор Ющенко привітав ветеранів із Перемогою біля музею Великої Вітчизняної війни у Києві.

"Вже 60 років для моєї нації 9 травня – це суміш печалі й радості. За 4 роки війни Україна заплатила за свою свободу, право жити на своїй землі більше 10 млн життів своїх синів і дочок. Це дуже велика плата, щоб жити вільно на своїй незалежній землі", - сказав президент.

"Молю, прошу вас, живіть якомога довше серед нас, допомагайте нам будувати вільну, демократичну країну. Таку, як хотіли Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Володимир Великий чи Ярослав Мудрий", - звернувся Ющенко до ветеранів.

Ющенко відзначив, що щойно, оглядаючи експозицію в музеї ВВВ, бачив на стіні портрети свого батька, матері та тестя, зроблені у воєнні роки.

"Ми заплатили дорогу ціну за те, щоб потім через 60 років на цьому мітингу можна було гордо сказати: ми живемо у вільній демократичній країні", - сказав він.

Президент також в черговий раз закликав ветеранів Великої вітчизняної війни примиритися з воїнами УПА.

"В своїх серцях ми простили німців, японців, поляків, ми простили всіх, хто, можливо, був на другій стороні окопу. Ми не встигли простить тільки самих себе. Ветерани ВВВ, на жаль, поки що не подали руку ветеранам УПА", - відзначив Ющенко.

Він відзначив, що знає, наскільки цей процес важкий. "Але я звертаюся до вас, знімаю перед вами шапку і прошу вас – подайте один одному руку. Це потрібно майбутньому України, щоб ми продемонстрували – в українському суспільстві все гаразд", - сказав Ющенко.

Після виступу Ющенка відбулося покладання квітів до скульптурної композиції форсування Дніпра, що знаходиться перед музеєм.

Урочиста частина завершилася хвилиною мовчання. Після цього Ющенко запросив ветеранів скуштувати солдатської каші.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування