Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прошкуратова прикувала себе до Різака, бо не могла інакше

Середа, 1 червня 2005, 12:11
Депутат від фракції СДПУ(о) Тамара Прошкуратова сказала, що коли прикувала себе наручниками до екс-губернатора Закарпаття Івана Різака в ужгородській лікарні, діяла спонтанно і не мала іншого виходу.

Про це вона заявила з трибуни Верховної Ради в середу.

"Протягом 5 днів я жила біля Різака. Я бачила, як його поклали в антисанітарну кімнату, коли організували шоу з багатьох міліціонерів. І це де - в кардіологічному центрі, де лежать з інфарктом", - сказала вона.

За її словами, тільки коли вона звернулася до губернатора, "Різака перевели в нормальну палату, і міліціонери були замінені просто на трьох хлопців в цивільному".

Вона також стверджує, що аналізи, які робилися в кардіологічному центрі, де знаходився Різак, сфальсифіковані: "В нього постійно брали, оскільки він переніс інфаркт поряд з діабетом, аналіз крові з пальця. І коли це брали лаборанти з цього кардіологічного центру, з тої самої каплі крові брав Іван на аналіз своїм приладом".

"І от лікарі кардіологічного центру говорили, що в нього цукор в крові 3-4, його прилад показував 9-10-11. Нам радили викинути той прилад", - сказала Прошкуратова.

Вона також зазначила, що жоден з лікуючих лікарів, який лікував Різака протягом 10 років, не був допущений до лікування. "Коли ми звернулися з проханням до незалежних лаборантів, нам привезли ось цей документ, який і змусив мене діяти адекватно. Лікарі обласної лікарні підтвердили, що аналіз цукру в його крові такий, який показував прилад Івана Різака", - розповіла вона.

"І тоді мені стало зрозуміло, що результати аналізу кардіологічного центру, де знаходиться Іван Різак, просто сфальсифіковані", - зазначила Прошкуратова і додала, що чергові міліціонери говорили їй, що Різака "все рівно заберуть".

Вона також розповіла, що звернулася до одного з міліціонерів "з проханням принести наручники". "Я діяла спонтанно, я ще не знала, що я з ними робитиму. І тоді, коли я розуміла, що Івана все рівно заберуть, я себе наручниками прикувала до Івана Різака і об’явила голодування", - розповіла вона.

Вона також зазначила, що не перешкоджала суду, а діяла згідно 3 статті Конституції, згідно з якою людина, її здоров'я, честь і гідність визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю і статті 8, згідно з якою в Україні діє принцип верховенства права. "Я захищала право Івана Різака на лікування", - пояснила Прошкуратова.

"І я отут присягаюся, що віднині так буду поступати відносно кожного громадянина нашої держави, незалежно від його політичної приналежності", - зазначила вона та додала: "Мене запитували, чи мене дуже вдарили, не знаю, били мене вперше".

"В пресі часто пишуть звернення, я зрозуміла, що це на мою адресу: "Шановні вчителі, не йдіть в парламент, тому що ви одного разу можете стати в опозиції, і тоді хто знає, що з вами буде". Я відповім на це словами Ліни Костенко…"Я вибрала долю собі сама". І що там зі мною не станеться, у мене жодних претензій немає до долі, моєї обраниці", - сказала вона.

"Народ України, ми поважаємо ваш вибір, коли ви стояли на майдані, підтримуючи Ющенка, ви сподівались економічного зростання, покращення вашого добробуту, але я впевнена, що ви хотіли не цього, що нині відбувається в державі", - звернулась вона до українців.

"Я вже зверталася до правоохоронних органів, до прокуратури, мені залишається одне - звернутися до Бога – Господи, якщо ти є, багато робить наш президент задля зовнішньої інтеграції України. Якщо через економічну кризу, штучне зростання гривні, провал "Гринджолів" на "Євробаченні", не бачить цього – вкажи йому. А якщо він, не дай Боже, є режисером розвалу партій СДПУ(о), комуністів, "Регіонів України", пошли йому добре здоров'я і прости його - він не відає, що творить", - сказала Прошкуратова.

Перед початком виступу депутат попросила вибачення за свої емоції та присягнулася на Біблії, що в її промові "жодного слова неправди" вона "не скаже".

"Українська правда"

Читайте також:

Наручники, Прошкуратова і друга черепно-мозкова травма Шуфрича за останні п'ять місяців


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...