Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із Львівської газети "Поступ" хочуть зробити "бульварне видання"

Середа, 1 червня 2005, 13:23
Колектив львівської газети "Поступ" заявляє про масові звільнення журналістів та різку зміну редакційної політики видання.

Про це йдеться у заяві медіа-профспілки "Поступу", розповсюдженій у середу.

За словами журналістів, "зміни...сталися з поради польського консультанта, перед яким власники "Поступу" поставили завдання скоротити на третину зарплатний фонд, що за собою тягне скорочення майже на половину журналістського штату" .

Крім того, колектив видання вважає, що "скорочення штатних працівників відбувається всупереч чинному законодавству, тобто без попередження за 2 місяці наперед про можливі зміни в штатному розписі".

"Уже звільнили редактора мистецьких новин Вікторію Садову. На її місце прийняли Юрія Винничука, людину, яка під час президентської кампанії редагувала есдеківське видання "Молода Галичина". Тоді цю газету перетворили на бойовий листок кучмізму", говориться в заяві.

На думку журналістів, "з газети намагаються зробити бульварне видання".

"Величезні світлини, роздуті скандали, неперевірені плітки, придумані сенсації – таку газету хочуть зробити з "Поступу", стверджується в заяві.

Журналісти та редактори газети протестують проти "перетворення газети для інтелектуально розвинутих людей на бульварний листок".

"Ми солідарні з дизайнером "Поступу" Володимиром Костирком, який висловив свою незгоду із оновленим графічним виглядом газети, і воліємо надалі випускати газету інформативну, авторитетну, впливову", заявляють журналісти.

Під цим зверненням підписалися 19 працівників газети, зокрема виконуючий обов'язки головного редактора Всеволод Поліщук, а також кореспонденти, редактори, оглядачі газети.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування