На "міні-Давос" до Києва Ющенко привезе чотирьох своїх колег

Середа, 1 червня 2005, 14:49
У роботі економічного форуму, що пройде в Києві 16-17 червня, візьмуть участь президенти п'яти країн.

Про це в середу на прес-конференції в Києві повідомив директор Всесвітнього економічного форуму по країнах Європи Фелікс Ховалд, передає агентство "Новини – Україна".

Зокрема, за словами представника Давоського форуму, у київському форумі, крім президента України Віктора Ющенка, будуть брати участь президент Польщі Александр Квасьневський, Грузії - Михаїл Саакашвілі, Литви - Валдас Адамкус і Естонії - Арнольд Рюйтель, а також представники Єврокоміссії.

"Це не просто зустріч інвесторів - це зустріч зацікавлених людей для обговорення проблем, що стоять сьогодні перед Україною, і шляхів їхнього подолання", - підкреслив Ховалд, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, у програмі круглого столу будуть такі питання як відносини України з ЄС, СОТ, США і Росією, обговорення основних проблем, що перешкоджають припливові інвестицій в Україну.

Як сказав Ховалд, окремі сесії будуть присвячені основним секторам економіки України - гірничо-металургійному комплексові, АПК, High Tech, фінансовій сфері, машинобудуванню.

Планується участь Даніеля Кауфмана, директора глобальних програм Світового банку, а також всіх ключових українських міністрів на чолі з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Серед великих іноземних компаній, акредитованих на "Міні-Давос" у Києві, він назвав Nestle, Microsoft, Oracle, Ernst&Young.

Крім того, у форумі братимуть участь представники 50-60 українських компаній, серед яких "Нафтогаз-України", "Мікро", а також Віктор Пінчук, власник компанії "Інтерпайп".

Домовленість про проведення економічного форуму в Києві була досягнута під час участі Ющенка в роботі останнього Давоського форуму, що прийшов у січні 2005 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...