"Наша Україна" підозрює "Регіони" і СДПУ(о) у зриві виборів

Середа, 1 червня 2005, 16:33
Фракція "Наша Україна" попереджає про розгортання широкої політичної кампанії по дискредитації уряду та президента і підготовку до зриву парламентських виборів 2006 року

Про це йдеться у заяві фракції "Наша Україна", розміщеній на сайті блоку.

Загрозу уряду і виборам фракція вбачає у звинувачення влади в політичних репресіях і в порушенні прав людини з боку опозиції.

"Від часу сформування нової влади так звані опозиціонери в особі СДПУ(о), Партії регіонів України і низки маргінальних віртуальних партій не спромоглися оперативно перебудуватися на рівень конструктивної роботи в ім’я України", - говориться в заяві.

"Натомість протягом останніх місяців їхня діяльність концентрується навколо єдиної теми: арештів колишніх високих посадовців (членів СДПУ(о) і Партії регіонів), які звинувачуються... у причетності до кримінальних злочинів, зловживанні службовим становищем та участі у фальшуваннях на президентських виборах 2004 року. Всім цим справам приписується виключно політичний характер", - зазначає "Наша Україна".

Таким чином, на думку фракції, "деякі політичні сили впроваджують далекоглядну стратегію зриву парламентських виборів, складовими якої є чіткі етапи: звинувачення влади в політичних репресіях і в порушенні прав людини, блокування прийняття в парламенті життєво важливих законопроектів, впровадження широкоформатної медіа-кампанії щодо нібито використання владою адміністративного ресурсу напередодні виборів 2006 року" тощо.

На думку "Нашої України", ці сили йдуть на такі кроки через несприятливу для них конфігурацію на виборах.

"Тому питанням життя і смерті для них є входження до парламенту, а захисним плацдармом – у разі катастрофічно низького рейтингу – зрив виборів", - говориться в заяві.

Фракція "Наша Україна" "рішуче засуджує подібні методи політичної боротьби і виступає із закликом дотримуватися європейських стандартів політичної культури та толерантності".

Читайте також:

"Наша Україна" просить не чіпати "чесного і порядного" Зварича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News