Тимошенко говорить, що результат Януковича перевищила в два рази

Середа, 1 червня 2005, 16:52
Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що наступний рік буде роком розвитку, і на це спрямована затверджена урядом бюджетна резолюція-2006.

"Ми маємо поставити завдання суттєвого пожвавлення всіх економічних процесів, застосування політики розвитку", - сказала Тимошенко на засіданні Кабміну, представляючи бюджетну резолюцію-2006.

"Бюджет 2006 року – це бюджет розвитку", - додала вона.

Засідання уряду відбулося після наради в президента, і, за словами Тимошенко, ця бюджетна резолюція є результатом командної роботи.

Тимошенко з усмішкою сказала журналістам, що на цій нараді був присутній і секретар Радбезу Петро Порошенко.

Тимошенко зазначила, що бюджетна резолюція сформована так, що у 2006 році ВВП на душу населення буде більше 2 тисяч доларів.

"Ми можемо вийти з політики боротьби з бідністю в політику підвищення рівня життя людей", - сказала Тимошенко.

"Першим пріоритетом" Тимошенко назвала "інвестиції, зняття тягарів з підприємств, зниження тисків і поборів".

Вона також окреслила п’ять галузевих пріоритетів. Серед них Тимошенко назвала розвиток ракето- і літакобудування, реформування АПК, житлове будівництво.

Четвертим пріоритетом Тимошенко назвала розвиток нафто- і газотранспортних коридорів і автомобільних доріг, "які б свідчили, що Україна є європейська держава".

Пріоритетом у ПЕК Тимошенко назвала розвиток вугільної галузі. "Упор ми будемо робити на вугільну галузь. Тому що наша енергетична незалежність і потужність – це вугільна галузь", - сказала вона.

Тимошенко також розповіла про перевиконання бюджету в травні 2005 року у порівнянні з запланованим на 186 мільйонів гривень.

"При тому ми практично виконали відшкодування по ПДВ. Вперше почалася така практика", - додала вона.

Загалом, за словами Тимошенко, за травень 2005 року до бюджету отримано майже вдвічі більше доходів, ніж за травень 2004. "Тоді було отримано 4,707 мільярда гривень, зараз – 8,192 мільярда", - сказала вона

"Якщо минулий уряд з початку року до 1 червня в 2004 році отримав до держбюджету 17,384 мільярди, то ми з вами – 28,688 мільярдів за цей же період", - сказала Тимошенко.

"Це прорив, який зробив уряд на чолі з президентом у сфері легалізації та детінізації", - заявила Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування